Targul de Paine, de 10 ani in Parcul National

 

Timp de trei zile, de vineri pana duminica inclusiv, Parcul National din Bucuresti va fi locul de sarbatorire a editiei jubiliare a Targului de Paine, manifestare organizata de primarul Neculai Ontanu, pentru a zecea oara consecutiv.

Parcul National se va transforma din nou intr-un sat al painii, construit in jurul simbolurilor care implinesc drumul anevoios al aluatului, de la bobul de grau la painea proaspat scoasa din cuptor. “An de an, iubitorii traditiilor au rememorat momentele majore ale vietii la care ne insoteste painea, ca simbol al prosperitatii si belsugului: nasterea, botezul, casatoria si, in final, sfarsitul vietii. Si de data aceasta, pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor retrai atmosfera de toamna bogata a unui sat si a unui targ traditional romanesc: gospodari din toate zonele tarii, straie specifice, ateliere si expozitii de mestesuguri, mici gospodarii satesti, prezentarea retetelor vechi de sute de ani, obiceiuri – pomul ritual cu paine de nastere, de nunta, de moarte, chemarea ploii, a prosperitatii, cultul graului -, precum si elemente din cultura traditionala – cantec, dans, snoave”, ne-a declarat edilul.

Targul pastreaza si o nota contemporana, astfel ca vor fi prezente aici marile unitati de panificatie, firme particulare, dar si numerosi producatori de vin si tuica, alimente eco. Painea traditionala facuta pe vatra sau la test, in paralel cu painea de fabrica, placinte, papanasi, cozonaci, turte, bulz s.a. vor fi oferite celor dornici sa guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create “la vedere”. Sponsorii evenimentului sunt S.C. Titan S.A. si Grewe.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.