Taximetristii din gari si aeroporturi, amendati


 

O treime din cele 225 de taxiuri verificate saptamana trecuta de politistii rutieri si specialistii Registrului Auto Roman in zona garilor si aeroporturilor din Bucuresti si Ilfov au fost gasite in neregula.

 

Astfel, din cele 74 sanctiuni contraventionale aplicate, 22 au fost in conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, iar 52 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice. Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 2 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retrase 19 certificate de inmatriculare.

Un taximetrist a fost depistat ca nu elibera bon fiscal la finalul cursei, iar 2 soferi au fost prinsi ca efectuau ilegal transport de persoane. Acestia din urma au fost amendati si li s-au retinut pentru o perioada de 6 luni certificatele si placutele cu numarul de inmatriculare ale masinilor. La controlul RAR s-a constatat ca autovehiculul unuia dintre ei emana noxe peste limita legal admisa si avea montate anvelope cu alte dimensiuni decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare. Celalalt sofer nu detinea autorizatie pentru desfasurarea activitatii de transport public de persoane in regim de taxi.

Pe langa depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare, echipele de control ale Politiei Rutiere si RAR au urmarit si diminuarea concurentei neloiale, verificarea starii tehnice a autovehiculelor destinate transportului de persoane in regim de taxi, a efectuarii in termen a inspectiei tehnice periodice, a functionarii corecte a aparatelor de taxat, precum si reducerea victimizarii prin accidente rutiere.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.