Tichet unic pentru RATB, metrou și microbuze private, din toamnă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat joi introducerea din această toamnă a tichetului unic de transport pentru călătoria cu metroul, vehiculele RATB și microbuzele private de pasageri din Ilfov către și dinspre București.

Gabriela Firea a semnat joi la sediul PMB, cu președintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, și 40 de primari din județul Ilfov, actul constitutiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Metropolitan București și zona adiacentă.

Primarul General a explicat ca “Primaria Capitalei aplică deja, la fel ca toate localitățile din județul Ilfov, prevederile din PMUD. Am început deja achiziționarea, în contextul dezvoltării transportului în comun, a 400 de autobuze noi – euro 6 – și a 100 de autobuze electrice, ceea ce considerăm că va ridica nivelul și calitatea transportului public în comun din regiunea București-Ilfov.

“Împreună cu Metrorex și CFR, vom implementa, începând din această toamnă, programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic se va adresa atât companiilor de stat – mă refer aici la RATB, Metrorex, CFR -, dar și societăților care au fost create de unitățile administrativ-teritoriale, precum și firmelor private. Noutatea este că un călător din București sau Ilfov, cu același bilet, poate să urce și într-un autobuz RATB, poate să meargă și cu metroul, poate să urce și într-un microbuz al unei firme private licențiate în zona București – Ilfov”, a precizat Gabriela Firea.

Primarul general a adăugat că “avem împreună o mare responsabilitate pentru aproape trei milioane de cetățeni ai României care locuiesc în regiunea București – Ilfov, iar în PMUD sunt înregistrate aproape 6 milioane de călătorii efectuate zilnic. Deci, iată încă o dată greutatea și importanța documentelor semnate astăzi. Sunt convisă că după acest moment semnificativ și simbolic, vor urma și altele, pentru că avem împreună o datorie comună față de cetățeni și în ceea ce privește transportul, dar și sănătatea, educația, mediul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.