TIR-urile din Olanda au liber in Romania


 

Cele de 25 de TIR-uri din Olanda si Ungaria blocate de vineri in vamile romanesti au fost autorizate, joi, sa intre in tara, dupa ce analizele de laborator au aratat ca semintele, bulbii si alte produse horticole transportate nu sunt purtatoarele niciunei bacterii periculoase.

 

Rezultatele analizelor de laborator pentru 37 probe prelevate din marfurile de origine vegetala (bulbi destinati plantarii si plante la ghiveci) indica absenta organismelor de carantina. In aceste conditii, din punct de vedere fitosanitar, marfa poate fi comercializata pe piata din Romania, a anuntat Ministerul Agriculturii. Potrivit MADR, in prezent mai sunt in derulate analizele pentru 17 probe.

 

Blejnar: “Anul acesta am confiscat 179 de TIR-uri cu produse cu risc fiscal ridicat”

“De la inceputul lui 2009 am dispus o monitorizare a intrarilor din spatiul comunitar, la produsele cu risc fiscal ridicat. O facem prin Garda Financiara, si avem dezvoltata inclusiv o aplicatie informatica – trafic control – care monitorizeaza intrarile de legume, fructe, carne, lactate, flori si alte produse. Florile au fost pentru noi o preocupare permanenta. (…) De la inceputul lui 2011, pana miercuri, 21 septembrie, au fost confiscate 179 de TIR-uri cu produse cu risc fiscal ridicat, avand o valoare totala de 32 de milioane lei. Actiunile vor continua, indiferent daca vorbim de zahar, flori, lactate sau carne si indiferent de tara de provenienta\”, a declarat joi, la TVR1, Sorin Blejnar, presedintele ANAF.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.