Toyota, lider auto mondial, pentru al treilea an consecutiv

 

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anuntat, luni, ca a vandut anul trecut 8,418 milioane vehicule la nivel global, astfel ca ramane pentru al treilea an consecutiv cel mai mare constructor auto din lume. Rivalul American, General Motors (GM) – care a detinut pozitia de lider auto mondial fara intrerupere, timp de aproape opt decenii, pana in 2008 – a avut in 2010 vanzari cu 12,2 procente mai mari decat in anul precedent, pana la 8,39 milioane de vehicule.

In pofida numeroaselor actiuni de rechemare la service, vanzarile Toyota au crescut cu 8% in 2010 comparativ cu 2009. Excluzand vanzarile de mini-vehicule realizate de divizia Daihatsu Motor Co si vanzarile diviziei de camioane Hino Motors Ltd, Toyota a vandut anul trecut 7,528 milioane vehicule. In timp ce vanzarile pe piata japoneza au crescut cu 14 procente, pana la 1,566 milioane vehicule, vanzarile Toyota au crescut pe piata externa cu sase procente, pana la 5,962 milioane de vehicule.

In perioada cuprinsa intre sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010 Toyota a fost nevoit sa recheme la service aproximativ noua milioane de autovehicule vandute in intreaga lume din cauza mai multor probleme tehnice, in special a problemelor la pedala de acceleratie, care risca sa ramana blocata dar si a problemelor la sistemul de franare, toate aceste retrageri provocand una din cele mai grave crize cu care s-a confruntat Toyota in istoria sa.

Toyota Motor Corp. a detronat General Motors din pozitia de lider auto mondial in anul 2008, o pozitie pe care GM a detinut-o fara intrerupere timp de aproape opt decenii. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.