Transfagarasanul si Transalpina intra la hibernare

 

Drumurile Nationale 7C – Transfagarasan si 67C – Transalpina se inchid circulatiei, ca in fiecare an, de la 1 noiembrie pana in 30 iunie, respectiv 15 aprilie.

Transfagarasanul va fi interzis traficului auto intre Piscu Negru, judetul Arges (km 104) pana la Cabana Balea Cascada, judetul Sibiu (km 130,8), dector de drum ce va fi semnalizat corespunzator, anunta CNADNR. Decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995 a DN 7C – Transfagarasan si avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada ce pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri, pericol de polei etc..     

Luni se monteaza panouri de blocare a circulatiei si la Transalpina, cel mai inalt drum din Romania, ce depaseste 2.100 m altitudine in Pasul Urdele si Muntinu. Soseaua porneste din orasul Novaci (Gorj) si se termina in Sebes (Alba), traversand Muntii Parang de la sud la nord, pe patru judete. Altitudinea cea mai mare o masoara pe o portiune de aproximativ 20 km in judetul Valcea, unde se prezinta ca o \”sosea de creasta\”. In zona Obarsia Lotrului – Ranca deja ninge. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.