Transportul de persoane, la control

Poliţiştii rutieri și inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au efectuat, în 27 mai, controale în trafic, la nivel naţional, la transportul public de persoane.

Au fost verificate 4.241 de autovehicule și au fost aplicate 1.195  de amenzi,. Au fost constatat 5 infracțiuni la regimul circulației, dintre care 3 pentru consumul de băuturi alcoolice și 2 alte infracțiuni.
 
Din totalul sancțiunilor contravenționale, 20 au fost aplicate pentru încălcarea OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
 
Alte 113 amenzi au fost date pentru încălcările prevăzute de HG 69/2012, 145 pentru încălcarea Legii nr. 55/2020, iar 790 – pentru încălcarea Codului rutier, în timp ce 127 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte acte normative.
 
Totodată, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și 49 de certificate de înmatriculare.
 
În 9 cazuri a fost dispusă imobilizarea autovehiculului, și a fost suspendat dreptul de utilizare pentru 7 autovehicule.
 
Exemple:
 
Giurgiu 
 
La ora 12:20, în municipiul Giurgiu, a fost depistată o persoană care transporta, cu un autovehicul, 4 persoane în regim de taxi, fără a deține autorizație, conform legii. 
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 38/2003, cu amendă de 1.000 de lei. 
 
Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
 
Dâmbovița
 
În județul Dâmbovița, a fost depistat un bărbat care efectua transport de persoane, cu un autovehicul înmatriculat în județul Dâmbovița, fără a deține licență de traseu. 
 
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform prevederilor H.G. nr. 69/2012, cu amendă de 9.000 de lei. 
 
Totodată, a fost aplicată măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului, prin reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
 
Galați
 
În municipiul Galați, a fost depistat un conducător auto, care efectua transport de persoane, fără a deține licență în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, cu amendă de 5.000 de lei și suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul, reținerea plăcuțelor cu număr de înmatriculare și retragerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, în urma controlului efectuat, împreună cu specialiștii RAR, s-a constatat că autovehiculul prezinta defecțiuni la sistemul de direcție, de lumini și avea anvelopele uzate.

Pentru aceste abateri, au fost aplicate sancțiuni conform OUG. nr. 195/2002, în valoare de 3.915 lei.

Totodată, în cauză, polițiștii au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.