Transportul de persoane la rascruce

 

In contextul actual dificil pentru operatorii de transport persoane, revista Ziua Cargo organizeaza in perioada 31 martie – 1 aprilie, la Poiana Brasov (Hotel Alpin), o conferinta dedicata acestui segment de piata, in incercarea de a gasi solutii la unele dintre cele mai spinoase probleme.

Evenimentul intitulat \”Transportul de persoane la rascruce\” face parte din CAMPANIA PENTRU UN TRANSPORT CIVILIZAT, initiata de revista Ziua Cargo inca de la lansarea acesteia.

Transportul de persoane traverseaza o perioada grea. Ordonanta ce prevede prelungirea valabilitatii programului de transport este inca in Parlament, fenomenul \”pirateriei\” loveste tot mai puternic, criza economica a dus la scaderea fluxului de calatori, costurile sunt in crestere, in special cele legate de carburant si taxe, iar un procent important din sumele aferente decontarilor privind transportul veteranilor sunt nerecuperate.

Va invitam sa luati parte la un eveniment destinat transportatorilor de persoane, organizat de revista Ziua Cargo. Operatorii de transport si asociatiile patronale ale acestora, reprezentanti ai autoritatilor, precum si furnizori de solutii destinate transportatorilor vor discuta despre imbunatatirea cadrului legislativ si a metodelor de control, vor cauta solutii pentru reducerea costurilor si cresterea sigurantei rutiere.

Printre temele abordate se numara: situatia ordonantei ce prevede prelungirea programului de transport national pana in 2013; modificarile aduse de legislatia europeana; schimbarea modalitatii de decontare a calatoriilor efectuate de catre veterani; combaterea \”pirateriei\” sub toate formele sale; obligativitatea echiparii autovehiculelor destinate transportului de calatori cu case de marcat fiscale; atribuirea traseelor – noi modalitati.

Vom reveni in perioada urmatoare cu amanunte legate de eveniment.

Radu BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.