Udrea fara masina


 

Elena Udrea a mers la serviciu pe bicicleta, joi dimineata, cerandu-le acelasi lucru si subordonatilor sai din Ministrul Dezvoltarii, pentru a marca, astfel, Ziua Europeana fara Masini.

 

Ea a declarat 22 septembrie Ziua Europeana Fara Masini in cadrul institutiei pe care o conduce, evenimentul fiind inscris in calendarul oficial al Uniunii Europene inca din 2000. In consecinta, personalul MDRT a fost nevoit sa renunte, pentru o zi, la mersul cu masinile personale sau de serviciu si sa foloseasca bicicleta sau mijloacele de transport in comun. “Din cate cunosc, Ministerul Dezvoltarii este prima institutie publica din Romania care s-a inscris in acest program. As vrea ca orasul acesta, printre cele mai poluate din Europa, sa inceapa sa adopte actiuni de protejare a mediului. (…) Sa vezi Bucurestiul pe bicicleta intr-o dimineata a unei zile de lucru e o experienta noua pentru mine si cred ca si pentru majoritatea angajatilor ministerului Dezvoltarii. Desi a durat ceva mai mult drumul pana la serviciu, atat eu, cat si colegii din minister, paream mai imbujorati in obraji si mai tonici cand ne-am apucat efectiv de munca”, si-a argumentat Elena Udrea gestul.

Ministrul Dezvoltarii sustine ca, macar in perioada anului in care nu sunt intemperii, bicicleta sa fie o alternativa la automobile pentru deplasarea in oras. “La fel cum am facut si in cazul autobuzelor turistice, ii invit pe toti bucurestenii sa redescopere orasul in care traiesc si pe care-l iubesc dintr-o alta perspectiva – macar la sfarsit de saptamana, pentru ca si vremea tine cu noi, sa ne putem bucura de oras in aer liber, pe bicicleta sau pe jos, nu inchisi in cutiute metalice cu roti”, scrie Udrea pe blogul sau.

Cum insa gestul ei vine toamna, cand in curand vin ploile si vremea rea, invitatia sa adresata bucurestenilor pare cam tardiva, mult mai eficienta fiind la inceputul verii. Insa orice are un inceput si ramane de vazut daca o vom mai prinde pe Udrea pe bicicleta prin Bucuresti.

Ziua Europeana Fara Masini este o initiativa a Uniunii Europene si face parte din Saptamana Europeana a Mobilitatii. Pe 22 septembrie, in fiecare an, in marile orase europene traficul este oprit pentru cateva ore. Initiativa Uniunii Europene a fost imbratisata de 90 de localitati din Franta, 629 de localitati din Spania, 51 de localitati din Portugalia, iar in Romania s-au inscris peste 40 de localitati.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.