Udrea rade inspectoratele judetene in constructii

Ministrul Elena Udrea a primit ok-ul Guvernului sa reorganizeze Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) prin desfiintarea celor 41 de inspectorate judetene si crearea a 8 directii regionale in constructii. Este prima institutie din Romania cu servicii deconcentrate care se pliaza pe structura regiunilor de dezvoltare, cu argumentul “eficientizam activitatea institutiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal si in special a celor cu perosnalul de conducere”. Practic, vor disparea sefii, restul personalului ramanand sa lucreze in compartimente de control si inspectie ce vor fi sub autoritatea directiilor regionale.

Guvernul i-a dat cale libera ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului in sedinta de miercuri, prin aprobare unei ordonante de urgenta de modificare a OG nr. 63/2001 privind infiintarea Inspectoratului de Stat in Constructii. \”Actuala forma de organizare in teritoriu a Inspectoratului de Stat in Constructii in inspectorate judetene in constructii este foarte incarcata, existand 41 de inspectorate judetene si Inspectoratul in Constructii Bucuresti, cu organizare si aparate proprii de conducere. Reorganizarea presupune reducerea a 125 de posturi, de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere si 65 de posturi de executie\”, argumenteaza Elena Udrea, in subordinea careia se afla ISC.

Iata noile directii regionale:

  • Directia Regionala in Constructii Nord-Est, care va avea sediul la Iasi, va comasa inspectoratele judetene Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui si Neamt.
  • Directia Regionala in Constructii Sud-Est va comasa inspectoratele judetene Constanta, Buzau, Braila, Galati, Tulcea si Vrancea si va avea sediul la Constanta.
  • Directia \”Sud-Muntenia\” va comasa inspectoratele Prahova, Arges, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman, si va avea sediul la Ploiesti
  • Directia \”Sud Vest-Oltenia\”, cu sediul la Craiova, va comasa inspectoratele din Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.
  • Directia Regionala in Constructii Vest va comasa inspectoratele Timis, Arad, Hunedoara si Caras Severin, si va avea sediul la Timisoara.
  • Directia \”Nord Vest\”, cu birourile la Cluj-Napoca, va comasa inspectoratele Cluj, Bihor, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu-Mare si Salaj.
  • Directia \”Centru\” va comasa inspectoratele Brasov, Alba, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu si va fi condusa de la Brasov
  • Directia Regionala in Constructii Bucuresti-Ilfov, cu sediul in Capitala, va comasa Inspectoratul in Constructii Bucuresti si Inspectoratul Judetean in Constructii Ilfov.

Toate directiile regionale vor avea compartimente de control si inspectie pentru calitatea lucrarilor in constructii in resedintele acestor judete, mai putin ultima, care va avea sediul si compartimentul de control in Bucuresti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.