Un nou minister


 

Parlamentul a aprobat, marti, infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, iar presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a lui Leonard Orban in functia de ministru, dupa ce acesta a trecut, luni, de audierile din comisiile de specialitate.

 

La ceremonia depunerii juramantului de investitura in functia de ministru al Afacerilor Europene de catre Leonard Orban, premierul Emil Boc a anuntat ca noul ministru “va coordona structurile care gestioneaza fonduri europene si va tine legatura cu Bruxelles-ul, pentru ca vine si momentul in care putem sa realocam bani de la diverse proiecte sau programe care n-au functionat”. Pe scurt, Leonard Orban va trebui sa rezolve trei mari probleme: rata scazuta de absorbtie a fondurilor europene – de numai 3,5%, dificultatile din cadrul procedurilor de achizitii publice si numeroasele cazuri de conflicte de interese.

Tot marti, seful statului a semnat decretul de eliberare a lui Leonard Orban din functia de consilier prezidential, pe care a ocupat-o pana atunci.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.