UNTRR și BDO, webinar pe tema liberalizării transporturilor de persoane în Germania

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) vă invită să participați, pe 23 iunie 2023, la webinarul organizat împreună cu Asociația Federală a Operatorilor de Transport Persoane din Germania (BDO) cu privire la liberalizarea transporturilor rutiere cu autobuze și autocare, un subiect fierbinte la ora actuală pentru transportatorii rutieri români de persoane.

Precizările UNTRR:

Libertatea de circulație a persoanelor și a serviciilor, fără a ține cont de frontiere este una dintre cele mai importante și mai apreciate realizări ale proiectului european, iar liberalizarea transportului rutier de persoane este tendința actuală la nivelul UE. Conform Comisiei Europene, liberalizarea piețelor naționale de transport rutier de persoane conduce la îmbunătățirea standardelor de calitate și a opțiunilor clienților, prin creșterea numărului de servicii oferite și a frecvenței acestora, favorizând un mediu competițional orientat spre diversificare și inovare, cu efecte pozitive atât asupra raportului calitate-preț al serviciilor oferite clienților, cât și asupra siguranței rutiere și protecției mediului.

În ultimii ani, mai multe State Membre precum Germania, Franța și Italia au decis să își deschidă piețele naționale, în timp ce alte State Membre precum Suedia sau Marea Britanie au piețele naționale de transport rutier de persoane liberalizate de zeci de ani.

În Germania, piața transporturilor rutiere de persoane a fost deschisă, în 2013, fără o perioadă de tranziție. Serviciile comerciale sunt permise peste 50 kilometri sau în lipsa serviciilor feroviare cu o durată de călătorie mai mică de o oră, iar cabotajul este permis în conformitate cu Regulamentul european 1073/2009. Nu există criteriu de vechime pentru autocare sau o normă Euro minimă, însă în funcție de orașe există anumite zone verzi unde pot intra numai autocare Euro 6.

Rezervați-vă acum un loc la webinarul UNTRR și BDO, pentru a afla experiența operatorilor de transport persoane din Germania cu liberalizarea pieței și pentru a putea adresa întrebări BDO cu privire la aspectele care vă interesează.

Pentru detalii și înregistrare, accesați www.untrr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.