Ursula von der Leyen: Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen; haideţi să le primim, în sfârşit!

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat pentru primirea „fără nicio întârziere” în spaţiul european de liberă circulaţie Schenghen a României și Bulgariei.

„Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a spus şefa Comisiei Europene, în 13 septembrie, în discursul său anual privind starea Uniunii.

„Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte: au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a mai afirmat Von der Leyen.

În fiecare an, în luna septembrie, preşedintele Comisiei Europene prezintă în faţa Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanţul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune şi prezentând priorităţile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană şi nu numai.

Este ultimul discurs din acest mandat legislativ, înainte de alegerile europene din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.