UTA One next, noua generație a soluției EETS privind taxele de drum

UTA Edenred prezintă noua generație a soluției EETS privind taxele de drum: UTA One® next. Dispozitivul este compatibil cu tehnologia 4G, iar operarea este intuitivă prin intermediul aplicației pentru smartphone, asistată de funcții de control vocal. De asemenea, asigură monitorizarea în timp real a datelor vehiculului și a stării dispozitivului de bord prin intermediul unei platforme online. Cu 17 contexte de taxare, în 15 țări europene, UTA One® next este cea mai completă soluție EETS de pe piață.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

UTA Edenred, unul dintre principalii furnizori de servicii de mobilitate din Europa și o companie Edenred, oferă acum clienților următoarea generație a dispozitivului său interoperabil de decontare a taxelor de drum, UTA One® next. Noul dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul european de taxare rutieră electronică (EETS) combină performanța dovedită a predecesorului său UTA One® cu o tehnologie nouă și inteligentă pentru o utilizare mai ușoară și mai intuitivă.

Dispozitiv de bord EETS cu 4G și funcționalitate inteligentă

UTA One next este compatibil cu standardul de radiocomunicații mobile 4G, ceea ce garantează utilitatea și funcționalitate în viitor. Cu un design compact, dispozitivul necesită instalare permanentă în vehicul. Aplicația pentru smartphone poate fi utilizată pentru a modifica setările vehiculului, cum ar fi numărul de axe sau categoria, dar și pentru a vizualiza datele privind taxele de drum active și informații precum declarația vehiculului. În mod alternativ, dispozitivul de bord poate fi utilizat prin intermediul butoanelor de pe dispozitiv, iar modificările setărilor pot fi confirmate prin ghidare vocală. Ulterior, va fi posibilă operarea și modificarea setărilor dispozitivului de bord prin intermediul comenzilor vocale. În acest scop, sunt în curs de dezvoltare programe de recunoaștere vocală bazate pe inteligență artificială.

Utilizatorii UTA One next – de exemplu, administratorii de flote – vor primi acces la o platformă online prin care își pot monitoriza în timp real dispozitivele de bord. Aceștia pot vedea datele și starea dispozitivului de bord. În plus, aceștia pot seta numărul de axe, categoria vehiculului și datele privind taxele de drum. De exemplu, o funcție de avertizare poate fi activată dacă numărul de axe scade sub un anumit nivel.

Olaf Schneider, director al departamentului Taxe de drum și Servicii comerciale la UTA Edenred, a declarat: „UTA One s-a dovedit a fi foarte popular în rândul clienților noștri din domeniul transportului și logisticii, deoarece a asigurat o procesare rapidă și eficientă a taxelor de drum în numeroase țări europene. UTA One next extinde și mai mult mobilitatea clienților noștri cu ajutorul tehnologiei avansate și al conectivității 4G, care, împreună, oferă mai multe servicii și o utilizare mai ușoară.” 

Cu 17 contexte de taxare, în 15 țări europene, UTA One next rămâne cea mai completă soluție EETS de pe piață

Contextele de drum disponibile cu UTA One next: în prezent, sunt acceptate sistemele de taxare din Belgia (inclusiv tunelul Liefkenshoek), Germania, Franța, Italia (inclusiv feribotul Caronte), Austria, Polonia (A4, Katowice – Cracovia și rețeaua e-TOLL), Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Spania, Norvegia (inclusiv feriboturi și poduri de autostradă), Suedia (poduri), Danemarca (poduri) și Elveția (inclusiv Liechtenstein).  Acest lucru înseamnă că UTA One next acoperă 17 contexte de taxare în 15 țări europene – păstrând poziția predecesorului său și fiind cea mai cuprinzătoare soluție pentru serviciul european de taxare rutieră electronică (EETS) de pe piață. 

UTA Edenred plănuiește să extindă numărul contextelor de taxare acceptate prin adăugarea, în curând, a Slovaciei și a Republicii Cehe. Contextele de taxare pentru fiecare dispozitiv de bord pot fi activate sau dezactivate de utilizator sau de administratorul de flotă în UTA Service Center.  

Extindere opțională: Serviciul telematic UTA SmartConnect®

La fel ca în cazul UTA One, UTA One next poate fi utilizat împreună cu serviciul telematic UTA SmartConnect, care oferă administratorilor de flote informații detaliate despre activitățile și performanța flotei. Utilizatorii pot activa rapid și ușor funcția UTA SmartConnect în UTA Service Center.

Disponibilitate

UTA One next este disponibil imediat și înlocuiește UTA One pentru toate comenzile noi. Dispozitivele UTA One existente pot fi utilizate în continuare fără restricții până la sfârșitul duratei de viață a bateriei.

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA Edenred) este unul dintre liderii pe piaţa cardurilor de combustibil si serviciilor din Europa. Companiile client pot folosi sistemul de carduri UTA pentru a alimenta cu combustibil, fără numerar, în peste 79.000 de stații de alimentare din diverse rețele, în 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii precum decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare. În plus, rambursările de TVA și accizele pe combustibil pot fi solicitate prin intermediul unui partener UTA, furnizor de servicii specializate. UTA a fost votat „Cel mai bun furnizor de carduri de combustibil pentru IMM-uri 2021” într-un sondaj realizat de revista germană Wirtschaftswoche și de institutul de cercetare a pieței ServiceValue. Compania, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, este deţinută astăzi de Edenred SE.

Edenred este lider de piaţă ca platformă de servicii şi plăţi şi este partenerul de zi cu zi al întregului ecosistem al pieţei muncii, conectând peste 52 de milioane de angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri prin intermediul a peste 950.000 de clienţi corporativi în 45 de ţări. Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (tichete de masă), flote auto şi mobilitate (carduri de combustibil, soluţii multi-energy, mentenanţă, taxe de drum, parcări şi vouchere de transport), stimulente (vouchere şi carduri cadou, platforme dedicate angajaţilor) şi plăţi corporative (carduri de plată virtuale).  În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. 

De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility. Cei 10.000 de angajaţi Edenred sunt conduşi de misiunea comună de a transforma piaţa muncii într-un ecosistem interconectat, mai sigur, mai eficient şi mai prietenos zi de zi. În 2022, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de 38 miliarde de euro, efectuat în principal prin aplicaţii mobile, platforme online şi carduri.  Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris şi este inclusă în următorii indicatori: CAC 40 ESG, CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good şi MSCI Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.