UTA se extinde în 6 noi țări din Europa de Est

UTA, o subsidiara a grupului Edenred, lider mondial în soluții tranzacționale pentru companii, angajați și comercianți, își extinde activitatile in șase noi țări din Europa de Est, cea mai importanta mutare fiind achiziționarea distribuitorului de carduri de carburant Timex Card, cu sediul în Polonia. În același timp, Grupul Edenred își va majora participația la UTA la 83%.

Edenred, prin intermediul subsidiarei sale UTA, achiziționează o participație de 51%* in compania Timex Card, cu sediul în Polonia, care operează și în Estonia, Letonia, Lituania și Ucraina. Pe lângă această achiziție, UTA își va începe propriile operațiuni în Bulgaria. În aceste șase țări, aproape 1.800 de companii de transport utilizează astăzi soluții UTA, care oferă acces la o rețea de peste 54.000 de stații de service partenere.

Acest lucru va consolida poziția UTA, al doilea emitent de carduri de combustibil multi-brand la nivel european, în Europa de Est și, astfel, va contribui la accelerarea dezvoltării sale în această regiune dinamică. Polonia este cea mai importantă piață internațională de transport din Europa și, împreună cu statele baltice, reprezintă aproape 35% din piața europeană de cabotaj ca tone metrice per kilometru.

“Devenind acționar majoritar în Timex Card și demarand propriile operațiuni în Bulgaria, UTA va fi mai aproape de clienții săi și astfel isi va putea accelera ritmul de dezvoltare”, a declarat Volker Huber, Chief Executive Officer al UTA.

Edenred isi majoreaza participația la UTA la 83%

În urma exercitării de către grupul Daimler a unei opțiuni de vânzare a unei participații de 15% in UTA la sfârșitul lunii decembrie 2017, participatia Edenred in UTA a crescut la 66%. Grupul Edenred a fost, de asemenea, informat de Hermes Mineralöl GmbH, societate co-fondatoare care este acționar minoritar al UTA, despre intenția sa de a-și exercita opțiunea de a vinde o participație de 17% **. Această tranzacție este supusă aprobării autorităților competente în materie de concurență și se așteaptă să fie finalizată în primul trimestru al anului 2018.

La finalizarea celor două tranzacții, Edenred va deține un cotă de 83% în UTA.

Bertrand Dumazy, președinte și CEO al Edenred, a declarat: “Participarea noastra crescută în UTA este, într-o perioadă de accelerare a dezvoltării geografice în Europa de Est, un pas important pentru dezvoltarea de soluții pentru flote și mobilitate, un punct esenţial din planul nostru strategic Fast Forward.” Per total, expansiunea geografică a Edenred în Europa de Est și creșterea participaţiei în UTA reprezintă o investitie de aproximativ 180 de milioane de euro.

* Conform contractului de achiziție a Cardului Timex, UTA are opțiunea de a cumpăra acțiuni deținute de acționarul minoritar, care la rândul său are opțiunea de a-și vinde acțiunile la UTA.

** Opțiunile acționarilor minoritari UTA de a vinde 49%, în valoare de 247 milioane EUR, au fost înregistrate în situațiile financiare ale Edenred în prima jumătate a anului 2017. În urma procesului inițiat de Hermes Mineralöl GmbH de anunțare a intenției sale de a-și exercita optiunea de vanzare, familia Eckstein va continua să aiba opțiunea de a vinde restul de 17% din acţiunile UTA.

Despre UTA (UNION TANK Eckstein)

UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) se numără printre furnizorii de top din Europa în domeniul cardurilor de alimentare cu combustibil și de servicii. Prin intermediul sistemului de carduri UTA, clienții persoane juridice pot alimenta cu combustibil, indiferent de marcă și fără numerar, la un număr de peste 54.000 de stații de alimentare din 40 de țări europene și pot beneficia de alte servicii cum ar fi decontarea taxelor de drum, servicii de reparații, servicii de intervenție în caz de pană și tractare, precum și returnarea TVA și a accizelor la carburanți.

Societatea, care a fost înființată în 1963 de Heinrich Eckstein, se află în proprietatea majoritară a Edenred SA. Edenred este lider mondial în domeniul serviciilor preplatite pentru societăți, angajatori și parteneri de afaceri. Sediul principal se află în Kleinostheim/Main. Avand aproximativ 400 de angajați, UTA genereaza un volum de afaceri anual de aproximativ 2,6 miliarde Euro. UTA a câștigat recent renumitul Image-Award al revistei de specialitate VerkehrsRundschau în categoria „Carduri de alimentare”, premiu care este acordat o dată la doi ani pe baza unui studiu de piață independent al institutului de cercetare a pieței Kleffmann.

www.uta.com

www.uta-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.