Valabilitatea permiselor, licențelor comunitare și atestatelor, prelungită

Valabilitatea unor documente care expiră până la data de 31 august, respectiv permisele de conducere, certificatele de competență profesională (atestatele șoferilor), ITP, licențele comunitere și copiile conforme aferente, precum și atestatele „ROZ” ale conducătorilor auto, a fost prelungită între două și șapte luni, informează IFPTR.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Prelungirea se face în baza dispozițiilor Regulamentului 2020/698 al Parlamentului European și Consiliului, din 25 mai 2020, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, din data de 27 .05.2020.

Astfel, certificatele de competență profesională (atestatele șoferilor) a căror valabilitate expiră în perioada 1 febr.2020 – 31 aug.2020 a fost prelungită cu 7 luni, socotite de la data expirării.

Permisele de conducere care expiră în perioada 1 febr.2020 – 31 aug.2020 a fost prelungită cu 7 luni, socotite de la data expirării.

Inspecțiile periodice la tahografe, a căror valabilitate expiră în perioada 1 martie 2020 – 31 august 2020, au fost prelungite cu 6 luni, respectiv 2 luni, socotite de la data expirării. Statele membre pot decide să NU aplice aceste dispoziții, după informarea prealabilă a Comisiei Europene. Ca urmare a măsurilor adecvate luate, românia nu aplică aceste dispoziții.

În cazul cardurilor de conducător auto, valabilitatea a fost prelungită cu 2 luni, socotite de la data înregistrării cererii de reînnoire/înlocuire a cardului. Condiție: titularul trebuie să facă dovada solicitării reînnoirii cardului și documentării activităților desfășurate conform legii aplicabile.

Inspecția tehnică periodică a autovehiculelor și remorcilor, a căror valabilitate expiră între 1 febr.2020 – 31 aug.2020, a fost prelungită cu 7 luni, socotite de la data expirării.

Licențele comunitare – tp.marfă Copii conforme, atestatele ”ROZ” ale conducătorilor auto și licențele comunitare – tp.pers. și copiile conforme aferente, a căror valabilitate expiră în perioada 1 martie 2020 – 31 aug.2020, primesc o prelungire de 6 luni, socotite de la data expirării. Și în aceste cazuri, statele membre pot decide să NU aplice aceste dispoziții, după informarea prealabilă a Comisiei europene. Ca urmare a măsurilor adecvate luate, românia nu aplică aceste dispoziții

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.