Vama Giurgiu și-a dublat capacitatea, cu un nou terminal

Vama Giurgiu și-a dublat capacitatera, începând din 12 februarie, prin deschiderea unui nou terminal dedicat exclusiv traficului de mărfuri. Acum sunt două terminale, unul pentru mărfuri și unul pentru persoane, cu câte 6 puncte de control.
 
Datorită acestei investiții, care a fost realizată în regie proprie de către DRDP București, se diminuează semnificativ timpii de așteptare pentru traficul de mărfuri, dar și pentru autoturisme, atât la punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, cât și pe DN5.
 
 
Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, care a participat la momentul tranzitării primelor vehicule de mărfuri.
 
Scrioșteanu a amintit că, anul trecut, au început lucrările la drumul de intrare în țară, dinspre Bulgaria, „Drum de legătură DN5-Șoseaua de Centură-Pod Prieteniei” și s-a semnat semnat contractul pentru reconstruirea podului de cale ferată de la Grădiștea, după mai bine de 15 ani de la momentul la care s-a prăbușit. „Este vorba de redeschiderea circulației pe linia de cale ferată București-Giurgiu”, a precizat secretarul de stat.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.