Vela a emis Ordonanța Militară 11

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis, în 11 mai, Ordonanța Militară nr. 11, „care reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele militare anterioare”.

„Primul punct pe care doresc să îl prezint e legat de suspendarea zborurilor către Spania și din Spania către aeroporturile din România. Este continuarea suspendării care expiră azi și e valabilă până în 14 mai inclusiv. Al doilea punct e legat ed exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare în funcție de simptomele Covid 19 pentru personalul navigant, fluvial și maritim care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene în ipoteza în care acest personal navigant nu prezintă simptome și se încadrează în măsurile anunțate în ordonanțele anterioare nu e obligat să intre în izolare sau în carantină. Această măsură e sinonimă cu cea pentru piloți și echipajele aeronavelor sau pentru șoferii camoianelor care transportă marfă”, a declarat ministrul

Tot în OM 11 a fost aprobată solicitarea Comitetului județean pentru situații de urgență Ialomița de a ridica carantina pentru Țăndărei.

Ministrul a amintit că „peste câteva zile (15 mai – n.r.)ieșim din starea de urgență și intrăm în starea de alertă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.