VIDEO. Accident de autocar cu un mort și 23 de răniți

Un grav accident de circulație a avut loc în dimineața de 29 octombrie, când un autocar, plin în majoritate cu femei care veneau de la muncă din Spania, a ieșit de pe DN7 și s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropierea localității Tătărăști.

O femeie și-a pierdut viața, rămânând încarcerată între fiarele contorsionate. Alte 23 de persoane au suferit răni grave și au avut nevoie de intervenție medicală.

Autocarul, cu 72 de persoane la bord (70 de pasageri și doi șoferi), se îndrepta de la Arad spre Deva.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Au intervenit 10 ambulanțe SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, o autospecială pentru transport victime multiple, o mașină pentru descarcerare și două pentru stingerea incendiilor.

”Întrucat mai multe persoane ar fi ranite, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. (…) Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenției a fost amplasat un punct medical avansat”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Circulația a fost blocată în zonă timp de mai mult de o oră, până la transportarea tuturor victimelor la spitalele din Ilia, Deva, Orăștie și Hunedoara.

Autocarul venea din Spania și se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, dar efectua mai multe opriri în țară, pentru a lăsa pasageri. Femeia care a decedat avea 52 de ani și era din Râmnicu Vâlcea.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal șoferului, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Este posibil ca accidentul să fi avut loc pe fondul oboselii, iar cauza probabilă este neadaptarea vitezei în curba la stanga, peun carosabil umed.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.