VIDEO. Brambles, lider global în sustenabilitate la nivel de industrie

Brambles, cel mai important furnizor global de soluții logistice în Supply Chain, prezent în peste 60 de țări prin intermediul companiilor CHEP și IFCO, a fost desemnat lider în categoria Commercial Services and Supplies, conform clasamentului din 2017 Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Soluțiile și modelul sustenabil de afacere Brambles au la bază peste 590 de milioane de paleți, containere și alte unități de transport reutilizate în comun de companiile care colaborează în întregul lanţ logistic, la nivel global.

Indicele de sustenabilitate Dow Jones (DJSI) reprezintă cel mai prestigios clasament global, în care companiile sustenabile sunt evaluate pe baza analizei RobecoSAM (care are la bază impactul financiar al unor factori de mediu, sociali și de guvernanță corporativă specifici companiilor) și metodologia S&P Dow Jones.

DJSI evaluează anual 2.400 dintre cele mai mari companii incluse în S&P Global Broad Market Index, pentru a le identifica pe cele mai sustenabile (top 10%) din fiecare industrie.
În anul 2016, Brambles a obținut al doilea cel mai mare punctaj din industrie. În 2017, compania a înregistrat o creștere a performanței în domenii cheie precum managementul relațiilor cu clienții, raportarea socială şi de mediu, guvernanţa corporativă și codul de conduită.

„Suntem extrem de mândri că am obţinut această recunoaștere. Valoarea pe termen lung pe care o oferim are ca nucleu abordarea față de sustenabilitate. Printr-o îmbinare de succes a modelului nostru circular de business bazat pe principiul reutilizării în comun a resurselor, cu dimensiunea rețelei globale și experiența în Supply Chain vom continua să reducem costurile operaționale și cererea de resurse naturale, atât la nivelul companiei, cât și global, în lanțurile de distribuție pe care le deservim,” a afirmat Graham Chipchase, CEO Brambles.

Obiectivele Brambles în aria sustenabilității, în anul financiar 2017:

  • Economisirea a peste 2,5 milioane de tone de CO2, 1,4 milioane de tone de deșeuri și 1,6 milioane de copaci prin modelul de business circular;
  • Obținerea cherestelei în proporţie de 99,1%  din surse certificate sustenabile la nivel global, ceea ce aduce Brambles mai aproape de obiectivul său până în 2020 (100% lemn din surse sustenabile);
  • Utilizarea resurselor umane și a experienţei logistice în beneficiul a peste 100 de bănci de alimente din întreaga lume;
  • Susţinerea în continuare a peste 200 de clienţi care derulează proiecte de colaborare în transport la nivel global, pentru reducerea costurilor din Supply Chain și îndeplinirea angajamentelor de sustenabilitate specifice acestor companii.

Abordarea Brambles în privința sustenabilității a ajutat la poziționarea companiei ca lider în sustenabilitatea lanțurilor logistice, recunoscut nu doar de către clienți, angajați și investitori, dar și de Pactul Global al Națiunilor Unite, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate corporativă din lume.

Brambles este prezentă pe piaţa românească prin CHEP România, companie care furnizează servicii de închiriere a paleţilor pentru cele mai importante companii din sectoarele de produse de igienă personală şi de curăţenie, băuturi, ulei, zahăr, produse alimentare proaspete şi uscate, ambalaje din carton.  

Aflați mai multe despre obiectivele Brambles privind sustenabilitatea pentru anul 2020 din acest video.

Despre Brambles Limited – Grupul Brambles este furnizor de soluții logistice pentru lanțul de distribuţie, ce operează în principal prin brandurile CHEP și IFCO. Brambles crește performanța companiilor-client, pe care le ajută să-și transporte mărfurile mai eficient, mai sustenabil și mai sigur, de-a lungul lanțului logistic.

Principala activitate a Grupului Brambles este furnizarea de unități de transport reutilizabile (paleți, lăzi și containere), în vederea folosirii acestora în comun de către companiile partenere în lanțurile logistice. Brambles deserveşte cele mai cunoscute branduri din lume, în principal, din industriile de FMCG şi de retail.

Grupul include companii specializate în servicii de închiriere de unităţi de transport pentru sectorul auto. Operaţiunile Brambles se derulează în peste 60 de țări, având cea mai extinsă infrastructură logistică în America de Nord și în Europa de Vest. Brambles are aproximativ 14.000 de angajați și furnizează global aproximativ 590 milioane de paleți, containere şi alte unităţi de transport printr-o rețea de peste 850 depozite. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să vizitați: www.brambles.com.

Despre UN Global Compact – Pactul Global al Națiunilor Unite este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume. Acesta reprezintă un apel către companii pentru a-și alinia strategiile și operațiunile cu principiile universale despre drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție și de a acționa pentru atingerea scopurilor societale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.