VIDEO. Hartă interactivă cu proiectele de infrastructură rutieră

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o hartă interactivă ce cuprinde toate proiectele de infrastructură rutieră pe care le-a dezvoltat.

Harta interactivă se doreşte a fi un instrument la îndemâna cetăţenilor care să asigure informaţii la zi privind evoluţia infrastructurii de transport rutier, potrivit unui comunicat transmis în 12 iunie.

„Este un nou pas în procesul de transparentizare a activităţii companiei, un nou canal deschis pentru dialogul cu ONG-urile, societatea civilă şi cetăţenii, în beneficiul cărora lucrăm”, a precizat directorul general al Companiei de Drumuri, Mariana Ioniţă.

Cu o zi în urmă, șeful CNAIR, alături de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Eugen Cojoacă, au participat la videoconferinţa bilunară cu antreprenorii şi echipa CNAIR din teritoriu.

La solicitarea directorului general, fiecare antreprenor a prezentat stadiul proiectelor, mobilizarea reală din şantier şi un calendar clar al lucrărilor ce urmează a fi efectuate. Mariana Ioniţă a subliniat că, în prezent, CNAIR este la zi cu plata facturilor, termenele de plată ale acestora diminuându-se semnificativ şi a cerut, imperativ, ca antreprenorii să respecte termenele contractuale.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent în debutul videoconferinţei, a reiterat că Executivul a menţinut toate şantierele deschise în perioada de carantină şi a subliniat, din nou, că există finanţare pentru proiectele în execuţie, dar şi pentru proiectele ce vor fi lansate în perioada următoare, în condiţiile în care România are o alocare semnificativă de fonduri europene.

La rândul său, preşedintele ANAP a anunţat că Agenţia caută soluţii pentru simplificarea cadrului legislativ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.