WebEye a lansat soluția Scanner pentru sectorul logistic

webeye, scannerCompania WebEye, furnizorul de soluții telematice cu cea mai extinsă prezență pe piața europeană, a lansat soluția Scanner, care face posibilă transmiterea în timp real a documentelor de însoțire a mărfii și a altor documente specifice activității de transport. Se reduce astfel considerabil timpul de procesare a tranzacțiilor financiare.

Una dintre cele mai mari provocări pentru companiile care activează în domeniul logisticii constă în gestionarea documentelor de transport, un proces de regulă greoi, care reduce în mod semnificativ eficiența financiară a companiilor.

„Departamentul de cercetare și dezvoltare al WebEye este într-o căutare permanentă a soluțiilor care să le eficientizeze operațiunile clienților noștri. Prin dezvoltarea WebEye Scanneram căutat o soluție la problemele de gestionare a documentelor CMR aferente transporturilor, care sunt atât de familiare companiilor din domeniul logisticii. Aplicația le va permite firmelor din zona logisticii să fie plătite pentru serviciile lor cu zile și chiar săptămâni mai devreme decât până acum, ceea ce va contribui la stabilitatea financiară a acestora. Procesarea documentelor în format digital are și avantajul că este mai sigură și mai precisă, așadar întreaga activitate a companiilor devine mai eficientă”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye Romania.

Transmiterea rapidă  și sigură a documentelor este o provocare constantă pentru operatorii din domeniul transportului de marfă. Eficiența activității depinde de transferul optim al documentelor de călătorie CMR (documentele de transport aprobate prin Convenția privind Contractul Internațional pentru transportul rutier al mărfurilor). Acest lucru este esențial pentru a asigura livrarea documentelor de însoțire conform termenilor contractuali.

Odată confirmată primirea documentelor de către cealaltă parte, companiile transportatoare pot iniția acțiunea financiară a tranzacției. În cazul transporturilor de marfă internaționale, acțiunea de returnare și procesare a documentelor pe suport de hârtie poate dura zile sau chiar săptămâni, ceea ce poate genera întârzieri majore în obținerea, de către compania logistică, a plății aferente.

Noua aplicație gândită de compania WebEye, care este prezentă în 14 țări din Europa, asigură transmiterea unei copii a documentelor CMR, ceea ce are ca efect îmbunătățirea eficienței financiare a activității de transport.

Scanner-ul Webeye este o aplicație dezvoltată pentru utilizatorii sistemului de operare Android care permite digitalizarea documentului de transport (CMR) și a oricător alte documente specifice transporturilor, prin simpla folosire de către șoferi a unei tablete imediat după descărcarea mărfii.

Autenticitatea documentelor este asigurată de un program informatic care „ștampilează” pe documente informații privind locația și ora livrării, informații care sunt transmise sistemului WebEye. Ca urmare, la câteva minute după ce bunurile sunt livrate, transportatorul poate face, la sediul său, procesarea documentelor însoțitoare transportului.

Pasul următor este descărcarea documentelor electronice și sortarea acestora. Un alt beneficiu al soluției Scanner este acela că firmele pot vizualiza într-o singură platformă toate datele oferite de soluțiile logistice WebEye, astfel că toate informațiile privind fiecare livrare în parte – de la date despre ruta de transport la timpii de livrare, consum de combustibil și documente însoțitoare – pot fi accesate rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.