Timișoara – București, cel mai frecventat zbor intern 

Ruta Timișoara – București a înregistrat o creștere de 14,5% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, ajungând la 219.466 de pasageri, astfel că a devenit cea mai frecventată destinație aeriană internă din România, potrivit bilanțului activității Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara pe  primele șase luni ale acestui an.

În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri.

S-a mărit și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara – Iași, la 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mare față de anul trecut.

Numărul pasagerilor transportați aerian la/de la București poziționează Aeroportul Timișoara pe locul al doilea în clasamentul național. În frunte se află, firesc, Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România.

Pe locul trei se poziționează Aeroportul Cluj-Napoca.

Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică, un număr de pasageri într-o continuă creștere sănătoasă, în concordanță cu realitățile socio-economice ale zonei  de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.