20 de autobuze electrice Karsan, la Dej

Anadolu Automobil Rom a semnat contractul-cadru pentru furnizarea a 20 de autobuze electrice Karsan către Primăria Dej. Achiziția a fost posibilă prin accesarea fondurilor europene. Contractul include și furnizarea sistemelor de e-ticketing și licențelor aferente acestora. 

Valoarea totală a contractului cadru este de aproape 33,3 milioane lei, plus TVA. În 20 decembrie, a fost semnat primul contract subsecvent pentru furnizarea a 8 autobuze Karsan Atak și 4 Karsan Jest. Garanția autobuzelor este doi ani sau 200.000 km. 

La ceremonia de semnare a contractului au participat Maria Peșu, director general al Anadolu Automobil Rom, iar din partea Primăriei Dej, primarul Costan Morar.

Ulterior acestui contract subsecvent, vor fi încheiate încă două contracte, conform procedurii de achiziție. Finalizarea livrărilor este estimată a se încheia la sfârșitul lunii august 2020, iar o parte din autobuze vor ajunge la Dej din primăvara anului viitor.

Primele autobuzele electrice Karsan, livrate deja la Suceava

Autobuzele electrice Karsan sunt produse în colaborare cu BMW i. Producătorul german a dezvoltat propriile sisteme de management a acumulatorilor și motorizări proprii. În România, 5 unități Karsan Jest Electric au fost deja livrate către Primăria Suceava

Primăria Dej este prima din țară care a semnat pentru achiziționarea noului și modernului Karsan Atak Electric.

Karsan Atak Electric este dotat cu cinci baterii BMW i cu o capacitate totală de 220 kWh. Designul dinamic al Atak Electric, tehnologia superioară, confortul ridicat, capacitatea de încărcare rapidă și autonomia sa de 300 km au transformat Atak într-un favorit al autobuzelor electrice din clasa de 8 metri. 

Mobilitate redefinită cu Atak Electric

Motorul electric Atak Electric are o putere de 230 kWh și un cuplu de 2.400 Nm. Atak Electric este dotat cu cinci acumulatori de 44 kWh cu o capacitate totală de 220 kWh produse de BMW şi îşi depăşeşte competitorii cu o autonomie de până la 300 km, iar cu sistemele de încărcare cu curent alternativ bateriile pot fi încărcate în 5 ore în timp ce încărcarea completă cu sistemele de încărcare rapidă durează doar 3 ore. Sistemul de încărcare regenerativă recuperează până la 25% din energia de frânare, încărcând acumulatorii. 

Inovaţie și superioritate la toate capitolele

Atak Electric are un design dinamic, cu partea din faţă şi cea din spate complet redesenate, atrage atenția publicului cu luminile sale de zi cu LED-uri. Cu infrastructura pentru Wi-Fi, ecranul tactil multimedia de 10,1 inch, panoul de bord complet digital de 12,3 inch, sistem de pornire fără cheie (keyless-go), și prizele USB, Karsan Atak adaugă funcționalitate tehnologiei sale superioare, oferind autonomie și capacitate mare a bateriilor pentru cele mai moderne soluții de transport în comun.

Grație sistemului de suspensii pneumatice controlate electronic, noul model oferă același nivel de confort precum cel din autoturisme. Atak Electric are o capacitate totală de 52 de pasageri şi două opțiuni diferite de amplasare a scaunelor 18+4 și 21+4 cu locuri fixe și scaune rabatabile.

Despre Karsan Otomotiv

Karsan Otomotiv a fost înființat în 1966 ca parte integrantă a concernului Koç. Din 1998, compania a fost integrată în Kiraca Holding. Scopul său a fost producția de autovehicule, de la autoturisme la vehicule comerciale.

Modernele uzine Karsan sunt amplasate în orașul Bursa din Turcia. Aici se produc furgoanele Hyundai H350 pentru Hyundai Motor Compani, minibuze, camioane, autobuzele Menarinibus și gama Karsan, ce include modelele urbane Jest, ATAK și Star. 

Karsan Jest Electric

Karsan Jest Electric este unul dinte cele mai noi și mai moderne autobuze electrice de pe piață. Conceput special pentru a suplini transportul urban cu vehicule mari în afara orelor de vârf, Karsan Jest a reușit să se impună pe nu mai puțin de 17 piețe internaționale. Cele peste 6.000 de unități vândute în mai multe țări europene și din Asia sunt o confirmare a calității acestui autobuz urban de capacitate mică. Karsan Jest a fost lansat în 2013 și este un succes confirmat. Ca orice produs bun, Karsan Jest a trebuit să se modernizeze pe parcurs. Astfel, după trecerea la normele de poluare Euro 6 a făcut un pas decisiv în privința ecologiei și a trecut la un grup motopropulsor electric. Acum, poate transporta 22 de călători cu silențiozitate și fără emisii poluante.

Pentru a fi în pas cu timpurile Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor pentru Karsan Jest electric. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiții reale de piață în peste 60.000 de unități la nivel mondial, în cele mai variate condiții de exploatare, umiditate și temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil și, nu în ultimul rând, nepoluant. 

Karsan, pionierul industriei turce de autovehicule!

Karsan activează de 50 de ani în industria auto din Turcia şi de la înfiinţarea sa și până în prezent produce în fabricile sale moderne propriul său brand de vehicule comerciale precum şi vehicule comerciale pentru cele mai importante mărci din lume.

Din anul 1981, Karsan produce vehicule comerciale cu un capital în proporţie de 100% naţional, iar fabrica din Hasanağa, Bursa are o capacitate de producţie anuală într-o singură tură, de 18.200 de vehicule. Fabrica Hasanağa, concepută pentru producţia tuturor tipurilor de vehicule de la autoturisme la camioane, de la minivan-uri la autobuze, este situată la 30 km de centrul orașului Bursa și este dispusă pe o suprafață totală de 206 mii de metri pătrați, din care 90 mii de metri pătrați spaţiu închis.

De mai mult de 50 de ani Karsan este unicul producător independent de vehicule de multi-brand din industria de automobile din Turcia, iar împreună cu partenerii de afaceri și licenţiatorii săi şi în conformitate cu viziunea sa, îşi propune să producă modele noi şi să dezvolte modelele existente, în scopul ocupării unui loc important în transporturile de marfă şi persoane.  Karsan îşi continuă activitatea în scopul dezvoltării şi prezentării pe piaţă de „produse şi servicii inovatoare“ în ceea ce priveşte transportul în comun, „de la idee la prezentarea pe piaţă“ şi îşi propune în mod deosebit să îşi dezvolte capacitatea de Producător principal/OEM. Karsan gestionează complet lanţul de valori începând cu activităţile de cercetare-dezvoltare până la activităţile de vânzare, de la activităţile de marketing la cele de vânzare-cumpărare. 

În prezent Karsan produce noile vehicule comerciale uşoare H350 pentru Hyundai Motor Company (HMC), autobuze de 10-12-18m pentru Menarinibus şi modelele Jest, Atak şi Star pentru propriul său brand.  De asemenea, produce modelele Jest Electric şi Atak Electric, vehicule 100% electrice, pe baza cooperării încheiate cu gigantul BMW. Pe lângă producţia de vehicule, Karsan asigură şi servicii industriale în fabrica sa din Parcul Industrial Organizat.

Despre Anadolu Automobil Rom

Anadolu Automobil Rom (AAR) este o companie românească înființată în 2006, pentru furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat, la nivel național, peste 3.000 de vehicule de transport persoane. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.