DOCUMENT. Programele de transport județean au fost prelungite cu 4 ani, prin OUG

Guvernul a adoptat, în 25 iulie, Ordonanța de Urgență (OUG) pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane (Legea nr. 92/2007 privind serviciile publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale, Legea nr. 328/2018 și OG 27/2011), iar una dintre principalele prevederi este prelungirea cu 4 ani a programelor de transport județean.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

“Valabilitatea programelor de transport judeţean şi, după caz, a licenţelor de traseu se prelungeşte până la data de 30.06.2023”, se arată în OUG.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe 2 aprilie și prevede, potrivit notei de fundamentare, „eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se desfăşoară în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare”.

“Transportul rutier judeţean de persoane are regimul juridic al transportului rutier interjudeţean de persoane căruia îi sunt incidente dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere”, se mai arată în OUG.

UPDATE: OUG nr 51/2019 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 535, din 28 iunie. Redăm integral documentul:

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.