Guvernul a adoptat OUG privind activitatea de ridesharing

Guvernul a adoptat, în 25 iulie, Ordonanța de Urgență (OUG) privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

„Adoptăm proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul aplicațiilor digitale, un proiect pe care l-am discutat săptămâna trecută în primă lectură”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la începutul ședinței de guvern.

La finalul ședinței Executivului, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut următoarele precizări:

„Astăzi, după parcurgerea etapelor legale, în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto sau „Ordonanța UBER” așa cum mai este cunoscut acest act normativ.

Bineînțeles că ne-am fi dorit să promovăm mai repede acest act normativ, dar respectarea etapelor destinate consultării și a celorlalte proceduri legate de promovarea unei ordonanțe de urgență, a determinat acestă ușoară întârziere. După ce toți cei interesați au avut posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere în cadrul consultărilor desfășurate la Ministerul Transporturilor, putem spune că astăzi am finalizat o etapă în reglementare acestui nou domeniu în transporturi.

Nu a fost ușor și sunt sigur că, prin legislația secundară ce va fi elaborată, vor fi clarificate toate aspectele ce țin de această reglementare.

Ce este important este faptul că, încă o dată, am demonstrat că promisiunile noastre, ale Guvernului PSD, devin realitate.

Deschiderea și transparența de care am dat dovadă în elaborarea și promovarea acestui act normativ ne-au permis să ascultăm toate opiniile societății civile atât cele care erau pro, cât și cele care erau contra reglementării acestui domeniu.

Cred că ceea ce a rezultat în urma acestui proces este un act normativ care respectă cerințele existente ale pieței, dar și asigură pentru cetățeni (în calitatea lor de consumatori finali) respectarea standardelor de confort, siguranță și calitate.

Am demonstrat încă o dată că, pentru acest Guvern, chiar dacă este vorba de promovarea unei OUG, importantă este consultarea și ascultarea celor cărora li se adresează respectiva reglementare.

Cetățenii români trebuie să știe că sunt atent la solicitările lor și, în măsura în care pot, în calitatea mea de ministru, mă implic să rezolv problemele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.