Topul Firmelor Bucureștene 2017

La 150 de ani de la înființarea Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, se continuă tradiția de a premia companiile din Capitală ce au performat economic în anul precedent.

Ajuns la cea de a XXV-a ediție, evenimentul a fost onorat de prezența oamenilor de afaceri de succes, personalități marcante ale lumii academice, oficialități de la nivelul administrației și organizațiilor neguvernamentale.

Doar 32 % din firme au fost eligibile

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 130.653 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanțul aferent anului 2017, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 41.987 firme, adică 32,1% din total. Dintre acestea, Camera bucureșteană premiază 6.922 firme, adică 16,5% din totalul firmelor considerate eligibile.

În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, firmele câștigătoare au fost structurate pe șapte domenii de activitate: cercetare-dezvoltare și high-tech; industrie; construcții; servicii; comerț; turism; agricultură, pescuit, piscicultură și, în cadrul fiecărui domeniu, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici și microîntreprinderi.

Important de subliniat este faptul că, dintre cele 6.922 firme premiate de Camera bucureșteană, 3.380 de firme au intrat și în Topul național, reprezentând 27% din totalul companiilor premiate la nivelul întregii țări. Datele statistice indică faptul că 54% dintre entitățile premiate, la nivel național, la domeniul cercetare-dezvoltare și high-tech, provin din Capitală, ca, de altfel, și 40% din companiile ce activează în turism, 37% dintre laureații din domeniul servicii și 34% din comerț.

Companiile din transport prezente în top

Ca în fiecare an, în acest top își fac loc și companiile de transport sau de activități conexe transportului. Printre actorii din industria transporturilor a fost o parte ce a ajuns în pozițiile fruntașe ale topului. Putem aminti companiile Madcom DLS și CDI Transport, ce au ocupat primele două poziții la categoria destinată transportului terestru de persoane, secțiunea de întreprinderi mari.

În ceea ce privește transportul rutier de mărfuri, la întreprinderi foarte mari avem G4S Cash Solutions, apoi Transpeco, care este liderul la întreprinderi mari, urmată de Trans Euro Express 94 și Rohrer Servicii Industriale. La aceeași categorie dar la întreprinderi mijlocii se regăsesc și companii ce au prezențe constante în paginile revistei Ziua Cargo, precum Blue River, Ahead Logistics sau Hermes Forwards, aceasta din urmă fiind încadrată la întreprinderi mici.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.