PDL a depus plangere penala impotriva lui Ponta

PDL a depus, vineri, plangere penala la Parchet impotriva premierului Victor Ponta, sub acuzatia de abuz in serviciu, deoarece acesta nu a respectat decizia Curtii Constitutionale de a debloca banii alocati de Guvernul Ungureanu mai multor primarii. Intentia fusese anuntata inca de miercuri, de Adriean Videanu. Enervat, seful Guvernului l-a amenintat, joi seara, pe democrat-liberal, cu dezvaluirea catre presa a informatiilor din dosarele pe care le-ar avea Videanu la DNA, in urma incheierii unor contracte cu “baietii destepti”. In replica, Videanu a anuntat ca il da in judecata pentru calomnie, intrucat contractele dateaza din anii 2003-2004, de pe vremea cand la Economie era codrut Seres, iar Ponta conducera Corpul de Control al Guvernului.  

Curtea Constitutionala a hotarat, la sfarsitul lunii trecute, ca Guvernul Ponta nu poate lua inapoi banii alocati de catre Cabinetul Ungureanu unor primarii din tara. Miercuri, democrat-liberalul AdrieanVideanu a avertizat ca, daca, in 24 de ore nu se returneaza banii catre autoritatile locale, PDL va depune plangere penala.

Cum acest lucru nu s-a intamplat, europarlamentarul Traian Ungureanu a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca PDL a facut ce a promis. “PDL a depus astazi (vineri – n.r.) plangere penala impotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. Este vorba de Ordonanta de Guvern prin care a luat banii comunitatilor locale in mod ilegal si neconstitutional. De ieri, decizia Curtii Constitutionale este publica in Monitorul Oficial, iar banii luati fara respectarea legii trebuie returnati”, a precizat Ungureanu.

Cabinetul Ponta a hotarat, in prima sa sedinta de Guvern, ca primariile trebuie sa returneze fondurile nefolosite primite de la fostul Executiv.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.