Crin Antonescu, ultimul apel

Presedintele interimar Crin Antonescu a facut un ultim apel de la Palatul Cotroceni, vineri seara, ca romanii sa participe la referendum, avand in vedere ca sambata dimineata se incheie campania electorala, iar declaratii pe aceasta tema sunt interzise. Antonescu aduce ca ultim argument ca “participarea la referendum este singura garantie ca politicienii se vor conforma vointei poporului” si ca dreptul de vot “nu poate fi irosit, neglijat, subestimat”. Amintim ca, in ciuda faptului ca presedintelui – fie el interimar – i se interzice prin Constitutie sa participe la campania electorala, Antonescu a fost prezent si a tinut discursuri la toate mitingurile USL, sub justificarea ca va face tot ce ii sta in putinta sa ii convinga pe romani sa se prezinte la vot. Daca a convins macar jumatate din ei, vom vedea duminica noaptea, dupa referendum. Daca va invinge Basescu, acesta va fi ultimul discurs al lui Crin Antonescu de la Cotroceni, dar si din viata politica, intrucat a spus ca se va retrage in acest caz.

“Dragi compatrioti, dreptul de vot e unul din cele mai importante castiguri dobandite. Dreptul de vot e un drept care garanteaza si apara direct sau indirect toate celelalte drepturi constitutionale. Este mijlocul fundamental de a interveni si decide evolutiile politice

Un referendum e o consultare a intregii natiuni intr-o chestiune concreta, considerata de interes national, si e poate singurul moment intre alegerile obsinuite in care cetatenii decid asupra un probleme de interes public, national. Scopul unui referendum este de a afla care e vointa nationala si de a se conforma cu totii acestei vointe. Acest drept nu poate fi irosit, neglijat, subestimat”, a declarat Antonescu.

Pe de alta parte, el a aratat ca “nimeni nu poate fi obligat sa voteze, nimeni nu poate fi impiedicat sa voteze”, si ca “si una, si alta sunt pedepsite de lege”, insa a admis ca, potrivit Constitutiei, “fiecare cetatean cu drept de vot avem dreptul de a alege daca folosim sau nu acest drept, ce si cum votam”.

“Nu trebuie sa uitam niciunul dintre noi ca nimic trainic, durabil, fundamental nu se aseaza in democratie decat prin participare, prin folosirea acestui drept fundamental. Democratia se bazeaza pe folosirea dreptului de vot de catre cetateni, pe participare, si nu pe absenta

Cu increderea ca referendumul din 29 iulie va dovedi inca o data maturitarea democratica sui cetateneasca a romanilor, va doresc sa alegeti in fata constiintei dvs si a situatiei de azi a Romaniei calea de urmat”, a conchis el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.