„Infractiuni rutiere. Jurisprudenta rezumata” – solutii recente ale instantelor

La Editura C.H. Beck a aparut, in colectia Jurisprudenta, lucrarea „Infractiuni rutiere. Jurisprudenta rezumata” (Autori: Andreescu Marius, Raluca-Elena Simonescu-Diaconu), un demers stiintific ce se doreste a fi un argument pentru elaborarea unui veritabil „Cod rutier” care  sa reglementeze unitar si infractiunile rutiere ce se individualizeaza prin trasaturile lor particulare, inclusiv procedurale, formand astfel o institutie juridica penala  distincta. Volumul costa 49,9 lei, are 459 de pagini si poate fi comandat la comenzi@beck.ro .

„Culegerea cuprinde solutii recente si relevante ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), ale curtilor de apel si ale altor categorii de instante pronuntate in acest domeniu si care, in opinia noastra, pot contribui la clarificarea unor aspecte de practica neunitara. Partea teoretica a lucrarii sintetizeaza cele mai importante aspecte desprinse din jurisprudenta”, se arata intr-un comunicat remis redactiei din partea editurii.

Jurisprudenta in materie releva cel putin doua aspecte importante: ponderea ridicata, pe rolul instantelor, a infractiunilor comise de participantii la traficul  rutier, dar si caracterul neunitar al interpretarilor conferite unor texte de lege si, implicit, al solutiilor pronuntate.

Informatii suplimentare la www.beck.ro si  www.beckshop.ro . (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.