ProfitInfo.ro lansează seria de analize asupra marilor afaceri

ProfitInfo.ro lansează seria de analize săptămânale, în care cititorii vor putea găsi informaţii despre cele mai importante companii din România, informează un comunicat remis redacţiei. Care sunt previziunile pe 2013, cum au resimţit efectele crizei, cum este afectat domeniul din care fac parte şi, implicit, clienţii lor, precum şi multe alte întrebări îşi vor găsi răspunsul, în fiecare săptămână, pe ProfitInfo.ro.

Prin iniţierea noii secţiuni de analize, ProfitInfo.ro îşi propune să aducă mai aproape de cititori cele mai mari companii din România, să le prezinte cele mai importante informaţii despre marile afaceri care ne influenţează viaţa zi de zi.

Fie că este vorba despre piaţa locurilor de muncă, despre piaţa retail, auto, farma, piaţa jocurilor pe calculator sau alte pieţe de servicii şi produse destinate publicului larg, ProfitInfo.ro îşi propune să aducă săptămânal informaţii relevante, exclusive şi importante pentru cititori, se arată în comunicat.

Iată şi prima analiză:

Piaţa muncii dă semne de relansare

Cele mai multe anunţuri de angajare continuă să fie cele din IT/telecom, inginerie şi vânzări, la care, în mod total neaşteptat, se adaugă finanţele, relevă analiza ProfitInfo.ro realizată pe baza răspunsurilor Andreei Mihăilescu, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul unuia din cele mai mari portaluri de anunturi de job-uri din România: Bestjobs.ro

Dezvoltarea domeniului IT/Telecom şi inginerie nu este o surpriză pentru nimeni, în special datorită faptului că, în România, multe întreprinderi activează în regim de outsourcing sau subcontractare pentru firme din afară. În plus, cele mai mari progrese au fost – şi cel mai probabil vor fi şi în perioada următoare – în acest domeniu.

De asemenea, în perioadele de criză, departamentele de vânzări reprezintă baza afacerilor. Cererea mare de personal în acest domeniu se explică prin creşterea concurenţei între firmele din România şi nevoia de a susţine companiile prin veniturile înregistrate. Iar atunci când clienţii nu vin spre tine, pasul firesc este să mergi tu către ei.

Dacă primele 3 domenii au justificări clare în perioadele de criză, domeniul finaciar care vine puternic din urmă reprezintă o surpriză. Deşi, conform ultimelor rapoarte periodice publicate de Banca Naţională a României, activitatea de creditare este în declin iar ultimele evoluţii ale leului faţă de moneda euro au redus şi mai mult apetitul românilor de a se împrumuta. O creştere a numărului locurilor de muncă în domeniul financiar şi, implicit, a pieţei muncii indică posibilitatea ca mare parte din contracţia sectorului financiar să se fi terminat.

În plus, angajatorii chestionaţi de BestJobs susţin că vor continua procesul de recrutare şi în perioada următoare, principalele domenii fiind finanţe, telecom şi IT. Acest lucru este promiţător şi arată că angajatorii din România încep încet să fie mai încrezători în viitor şi automat vor apăsa, măcar puţin, pedala acceleraţiei. Continuare

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.