RABLA pentru persoane juridice: 378 de tichete repartizate, 105 la MAI

Agenţia Fondului pentru Mediu (AFM) a închis prima etapă de evaluare şi validare a dosarelor depuse de firme şi instituţii publice pentru Programul “Rabla”, din cele 570 de dosare selectând numai 81, pentru 378 de autovehicule. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a „câştigat” 105 tichete, iar MapN, 56 de tichete.

Începând de joi, persoanele juridice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz.

Printre persoanele juridice ale căror dosare au fost acceptate se numără MAI, care va casa 105 autovehicule uzate şi va achiziţiona tot atâtea noi, cu reducerea de câte 6.500 de lei pentru fiecare maşină.

Ministerul Apărării Naţionale va achiziţiona, pentru Unitatea Militară 02574 Bucureşti, 56 de autovehicule noi.

Alte tichete vor fi repartizate Ministerului Economiei (14) şi Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA (11).

Celelalte persoane juridice acceptate până acum în program vor primi mai puţin de 50 de tichete, majoritatea urmând să achiziţioneze cu reducere numai unul sau două autovehicule.

Lista persoanelor juridice respinse poate fi vizualizată AICI.

Lista persoanelor juridice acceptate în program poate fi vizualizată AICI.

Prin Programul “Rabla”, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele juridice – operatori economice şi instituţii publice.

Persoanele juridice care au fost respinse, precum şi alte persoane juridice interesate au posibilitatea să întocmească un (nou) dosar de finanţare pe care să-l depună la sediul AFM, în vederea participării la program, până la data de 31 august 2013.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.