Încă 3.000 de tichete RABLA

Persoanele fizice mai pot beneficia de 3.000 de tichete Rabla, pe care Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) le pune la dispoziţie, începând de joi, colectorilor validaţi în program. Iniţial, au fost distribuite în perioada 19 – 21 iunie 2013 toate cele 17.000 de tichete alocate persoanelor fizice pentru 2013.

Acum, repartizarea tichetelor valorice se va realiza la fel: în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

De asemenea, distribuirea acestora se face în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din judeţul respectiv, anunţă un comunicat al AFM.

Proprietarul unui autovehicul uzat care vrea să obţină tichetul valoric de 6.500 de lei pentru casarea acestuia trebuie să se înscrie la un colector validat şi să obţină certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul în maxim 10 zile.

Cei care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul nou şi deţin un tichet valoric, îl pot depune la producătorul/dealer-ul auto acceptat în program, până la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător/dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc să participe în cadrul Programului Rabla 2013 pot accesa site-ul www.afm.ro , la secţiunea aferentă programului, unde pot consulta lista colectorilor validaţi, precum şi cea a producătorilor/dealerilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

În acest an se utilizează un singur tichet valoric, de 6.500 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou. Tichetul este transferabil.

Cât priveşte Rabla pentru firmelor şi instituţiilor publice, din totalul de 3.000 de tichete au fost depuse, în perioada 10 iunie – 31 octombrie,  1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 de lei.

Rabla 2013 s-a aflat în vizorul DNA: Valentin Dobre, șeful Direcției Implementare Proiecte din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) București a fost trimis în judecată pe 10 octombrie de procurorii anticorupţie – Serviciul Teritorial Brașov, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și fals în înscrisuri sub semnătură privată, deoarece a acordat preferențial tichete unor firme de colectare a maşinilor uzate, în cadrul etapei a II-a a programului.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.