VREMEA: Un pic mai rece în sud şi est, dar cu peisaje de basm

Vremea se va menţine rece pentru această dată calendaristică în zonele joase din sudul şi estul ţării, pe fondul persistenţei norilor joşi şi, local, a ceţii asociată cu chiciură şi trecător cu fulguieli sau burniţe izolate, anunţă meteorologii. Dar locuitorii de aici au parte de peisaje de basm dimineaţa, când copacii sunt încărcaţi cu chiciură. În restul ţării însă, regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal, iar cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe pe spaţii restrânse în extremitatea de nord-vest. Până în 16 februarie vremea va continua să se încălzească, până la 14…18 grade în vestul ţării.

Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4…-3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 12…13 grade în zona deluroasă a Banatului şi a Crişanei. Noaptea vor fi între -11 şi 1 grad, mai ridicate în vest şi nord-vest, până la 6 grade, şi mai coborâte în depresiuni, spre -15 grade.

În nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi în regiunile intracarpatice.

În BUCUREŞTI: ziua vor fi -3…-1 grad iar noaptea, în jur de -6 grade.

La MUNTE însă, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată calendaristică. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales la începutul intervalului în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipiaţii slabe mixte. Vântul va prezenta unele intensificări pe crestele înalte. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.