BPW

Mai multa electronica – control mai bun al costurilor

Electronica patrunde si pe segmentul remorcilor si semiremorcilor, iar motivul principal pare sa fie nevoia transportatorilor de a nu mai lasa nici un element de cost la intamplare.

Firma BPW, specializata in productia de axe si sasiuri complete pentru remorci si semiremorci, si-a prezentat cele mai recente realizari in cadrul unui road-show desfasurat in intreaga Europa. Mai exact, a fost vorba despre 26 de tari, caravana avand ca punct de plecare Germania, in luna ianuarie a acestui an. In octombrie, evenimentul a ajuns si in Romania, care a fost cea de-a 24-a tara vizitata.

De la camion la semiremorca

Tot mai multe sisteme electronice isi fac loc pe semiremorca. Practic, sisteme care au intrat cu ceva vreme in urma in dotarea camioanelor incep sa fie preluate de catre carosieri.

„Am decis sa organizam acest eveniment si la aceasta amploare avand in vedere faptul ca, in acest an, nu participam la nici un targ, iar aceasta expozitie mobila reprezinta o buna oportunitate de ne apropia de clientii nostri, de a le prezenta noile produse. Printre acestea se numara noua generatie de frane pe discuri BPW, ce va fi disponibila din ianuarie 2010. Acest sistem este deja montat pe 200 de semiremorci utilizate in Vestul Europei. De asemenea, prezentam noul sistem EBS si sistemul de management al taxelor. Astfel, atunci cand remorca ajunge in service, pot fi mai repede identificate piesele necesare si instructiunile pentru schimbarea acestora. Exista si o monitorizare a performantelor de franare ale semiremorcii si o monitorizare a conditiilor de drum. Clientii nostri pot economisi bani, deoarece pot programa mai bine vizitele in service si, totodata, pot verifica daca soferii au exploatat semiremorca in conditii normale“, a explicat Thorsten Bauer, Area Sales Manager BPW. Printre noutatile prezentate, se numara ECO Tronic EBS, un sistem usor de montat, ce asigura o franare mai eficienta a semiremorcii. De asemenea, acest dispozitiv monitorizeaza conditiile de utilizare a semiremorcii si poate stoca informatii despre echipamentele existente pentru o usoara identificare a pieselor de schimb.

ECO Disc este un nou sistem de frane pe discuri, mai usor si care permite o schimbare mai facila a discului. „Utilizatorii care au un bun control al costurilor de operare inteleg ca un produs premium asigura costuri totale mai mici. Cei care nu-si monitorizeaza cu atentie costurile sunt tentati sa cumpere cele mai ieftine produse. In ciuda crizei, BPW a decis sa investeasca in produse, dar si in viitorul clientilor, prin costuri totale mai mici si o siguranta sporita“, a concluzionat Thorsten Bauer.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.