Stelian Tănase cere SRI să-și retragă ofițerii acoperiți din TVR

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Stelian Tănase, solicită Serviciului Român de Informaţii (SRI) să dispună retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR.

În acest sens, el i-a transmis astăzi o scrisoare generalului-locotenent Florian Coldea, directorul interimar al SRI după demisia de ieri a lui George Maior. În urmă cu câteva zile, Maior a acordat un interviu Evenimentului Zilei în care confirma că în mass-media există ofițeri acoperiți.

“În urma recentelor declaraţii ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informaţii are ofiţeri acoperiţi în presă, vă solicit să dispuneţi retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române”, spune Stelian Tănase în scrisoare.

Șeful SRTv spune că apelul său vine în completarea demersurilor pe care le-a făcut deja în interiorul Televiziunii Române. El aminteşte că a declarat public că, în şedinţa Consiliului de Administraţie al SRTv din 22 septembrie 2014, le-a cerut membrilor CA ca, în cazul în care sunt cumva agenţi acoperiţi printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu.

Stelian Tănase mai spune în scrisoare că TVT trebuie să funcţioneze independent.

“Domnul George Maior, în calitate de director general al Serviciului Român de Informaţii, a declarat că identitatea ofiţerilor acoperiţi din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece «e vorba de ofiţeri acoperiţi şi de secrete de stat». Prin urmare, vă solicit retragerea ofiţerilor acoperiţi din Televiziunea Română, care trebuie să funcţioneze independent şi să ofere cetăţenilor informaţii corecte şi echidistante”, precizează Stelian Tănase. (M.S.)

Sursă foto: www.puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.