Federal-Mogul construieşte o fabrică de ştergătoare auto lângă Ploieşti

Reprezentanţii Federal-Mogul Motorparts, companie americană care operează o fabrică de plăcuţe de frână (foto) într-un parc industrial privat lângă Ploieşti, au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că vor construi până în noiembrie o nouă fabrică, de producere a componentelor pentru ştergătoare auto sub marca Champion.

Fabrica va fi amplasată în Ploieşti West Park, pe 12.000 mp, iar până în anul 2016 va avea 300 de angajaţi.

Valoarea noii investiţii nu a fost făcută publică, însă reprezentanţii companiei au precizat că în prima fabrică, cea de plăcuţe de frână în care s-au investit 58 de milioane de dolari și are 300 de angajați, se vor mai investi 9 milioane de dolari în cursul acestui an.

În 2014, Federal-Mogul a preluat divizia companiei Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacţia incluzând şi preluarea fabricii de plăcuţe de frână din Ploieşti West Park.

Pentru fabrica de sisteme de frânare, compania americană a contractat un ajutor de stat din partea autorităţilor române în cuantum de 16 milioane de euro, însă până în prezent a primit doar o parte din sumă. Federal-Mogul Motorparts nu a solicitat ajutor de stat pentru noua fabrică.

Despre Federal-Mogul (www.federalmogul.com)

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este un furnizor de top la nivel global de produse şi servicii pentru producătorii şi reparatorii de vehicule şi echipamente din întreaga lume, atât pe piaţa automobilelor, a vehiculelor comerciale ușoare, medii și grele, navale, feroviare și aerospațiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor şi cresc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează Consiliului Director Federal-Mogul.

Federal-Mogul Powertrain proiectează și produce componente de echipare originală pentru sisteme de propulsie și sisteme de protecție pentru aplicaţii din domeniile auto, utilaje grele, industrie și  transport.

Federal-Mogul Motorparts vinde și distribuie un portofoliu larg de produse prin  peste 20 de mărci recunoscute la nivel mondial pe piața globală de aftermarket, în același timp oferind producătorilor de echipamente originale produse de frânare, direcţie-suspensie, ștergătoare și alte componente auto.

Mărcile Federal-Mogul de pe piața aftermarket includ ștergătoare ANCO®; bujiile, ștergătoarele și filtrele Champion®; produsele de motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nural®, Payen® Sealed Power®; piesele de directie si suspensie MOOG® si produsele de franare Ferodo® , Wagner® și Abex®.

Fondată în Detroit, în 1899, compania are 44.300 de angajaţi în 33 de ţărişi are sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.