UPDATE 3! Ponta s-a întors în cârje şi cu barbă

După aproape o lună de la plecarea intempestivă din ţară la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku (12 iunie), premierul Victor Ponta a revenit astăzi la sediul Guvernului, sosind în jurul orei 10.00 în cârje, în urma operaţiei de la genunchi suferită în 16 iunie.

Ponta şi-a lăsat şi barbă, astfel că seamănă puţin cu Adrian Năstase, care a ieşit din închisoare, după a doua condamnare, cu acest nou look.

UPDATE 9 iulie: Preşedintele Iohannis a semnat în această dimineaţă, după 20 de ore de la solicitare, decretul privind încetarea interimatului în exercitarea funcției de prim-ministru a lui Gabriel Oprea şi revenirea la atribuţii a lui Victor Ponta.

UPDATE ora 14.00: Ponta a părăsit Palatul Victoria după finalizarea şedinţei Guvernului, în care au fost majorate salariile înalţilor demnitari.

UPDATE ora 13.30: Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc,a declarat că nu ştie când se va duce Ponta la audieri la DNA. 

“Nu ştiu când va merge, dar cu siguranţă va merge. Este o chestiune pe care şi-o gestionează, cu siguranţă, împreună cu avocatul său”, a spus Cazanciuc la ieşirea din sediul CSM, adăugând că nu vede motivul pentru care premierul să demisioneze.

UPDATE ora 12.10: Victor Ponta i-a transmis într-o scrisoare președintelui Klaus Iohannis solicitarea de a lua act ca începând de mâine, 9 iulie, să îşi reia atribuţiile de premier. Din 19 iunie, interimatul la şefia Executivului a fost asigurat de vicepremierul Gabriel Oprea, cel care a condus şi şedinţa de astăzi a Guvernului.

”Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru, vă rog să luaţi act, conform legii, de reluarea activităţii mele la Guvern, începând cu data de 9 iulie, şi de încetarea interimatului în funcţia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107, alin.3, teza finală din Constituţia României, republicată”, se menţionează în adresa transmisă de Ponta Administraţiei Prezidenţiale.

Adresa transmisă Preşedinţiei este datată 8 iulie şi este semnată atât de Victor Ponta, cât şi de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar.

Noul look al lui Victor Ponta este perfect pentru rolul de victimă, ţinând cont de faptul că procurorii DNA îl aşteaptă de o lună să se prezinte la audieri.

Premierul a fost citat de nu mai puţin de 4 ori să se prezinte la DNA iar avocata sa a fost nevoită să aducă documente medicale pentru a-i justifica lipsa, ultima prezentare a acesteia la procurori având loc săptămâna trecută.

În 28 iunie, Ponta a declarat într-o intervenţie telefonică la B1 TV că este posibil ca procurorul să decidă în cazul său inclusiv controlul judiciar şi că va reveni în ţară „în maxim 14 zile, pe picioarele mele”.

În prima zi în care vin în ţară mă duc şi la DNA“, a anunţat el atunci.

Procurorii DNA l-au anunţat în 5 iunie pe Victor Ponta că au început urmărirea penală pe numele său, în dosarul Şova-Rovinari, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor.

Magda SEVERIN

Sursă foto: www.ziarulde iasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.