ALFA SOFTWARE: 5 motive pentru care compania ta are nevoie de o soluție TMS

Fie că ai o companie de transporturi rutiere, fie că ai o flotă proprie de transport al mărfurilor, un pas important spre digitalizare este implementarea unei soluții de management al transporturilor (TMS). În acest fel, nu doar că optimizezi procesele de zi cu zi, ci îți și integrezi compania în rândul organizațiilor paperless.

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piață, a creat soluția ASiS TMS, pentru a veni în ajutorul transportatorilor în procesul lor de digitalizare.

Alfa Software oferă 5 motive pentru care compania ta are nevoie de ASiS TMS, soluție de management al transporturilor.

  1. Elimini timpii de inactivitate ai mașinilor, planificând și optimizând fiecare rută.

De multe ori, în cadrul firmelor de transport, gestionarea curselor este o activitate dificilă, care presupune găsirea de șoferi disponibili, optimizarea gradului de încărcare a mașinilor și a rutelor de transport (din punct de vedere al taxelor de transport, al condițiilor de drum etc.). Aceasta se traduce în timpi de inactivitate care, până la urmă, reprezintă un cost suplimentar.

Cu ASiS TMS, care este o soluție de digitalizare a transporturilor, vizualizarea curselor se face direct pe hartă și se pot alege cele mai potrivite mașini (cele mai apropiate de stația de încărcare și care au suficient spațiu pentru încărcarea mărfurilor), în timp real, în funcție de comenzile de transport venite din partea clienților. De asemenea, dacă mașina are deja alocată o comandă, însă mai trebuie adăugate opriri, aplicația permite recalcularea rutei și modificarea traseului.

În acest fel, se eficientizează întregul proces, eliminând timpii de inactivitate ai mașinilor și reducând costurile.

  1. Realizezi scenarii de antecalculație per mașini și per curse.

În ceea ce privește întocmirea ofertelor pentru comenzile de transport, de obicei se face o antecalculație, în linii mari. În cazul în care antecalculația nu este realizată în totalitate corect, ea poate să cauzeze companiei pierderi financiare.

Un sistem integrat dedicat segmentului de transporturi rutiere scade șansele ca antecalculațiile să fie eronate, prin oferirea mai multor scenarii plauzibile și automatizarea calculului. Scenariile vor ține cont de prețul curselor similare pe același traseu, taxele de transport existente, amortizarea mașinilor, salariile și diurnele șoferilor și de multe alte criterii relevante și personalizate.

  1. Urmărești costurile per mașini, în timp real.

Costurile pentru fiecare cursă reprezintă, de cele mai multe ori, o necunoscută pentru firmele transportatoare, până la momentul finalizării lor. Calcularea lor depinde de recepționarea de la șoferi a unor documente legate de transport.

Cu ajutorul ASiS TMS, urmărești, în timp real, costurile asociate unei curse sau unei mașini și oferi posibilitatea managerilor de a interveni rapid, pentru a înclina balanța înspre profitabilitate.

Prin intermediul soluției ASiS, cursele se urmăresc direct de pe hartă, prin integrarea sistemului TMS cu Here Maps. Situația CMR-urilor este oferită în timp real, iar deconturile se realizează automat, prin utilizarea unei componente de OCR-izare (transcrierea optică a documentelor direct și automat, în ASiS).

  1. Te conectezi cu platformele clienților.

Utilizarea mai multor canale pentru partea de ofertare (venite de pe bursele de mărfuri, de la clienți, prin e-mail sau telefon) poate duce la o comunicare defectuoasă, afectând astfel relația dintre compania de transport și potențialii săi clienți.

O soluție TMS permite gestionarea procesului de ofertare într-un singur loc, prin integrarea lui cu platformele clienților, iar, astfel, comunicarea are loc direct, pe un singur canal și mult mai eficient. ASiS TMS colectează automat lead-uri calificate de transport, prin integrarea cu bursele de mărfuri.

Aceste automatizări cresc viteza de ofertare și îmbunătățesc relația dintre companie și clienți.

  1. Elimini timpul pierdut cu introducerea documentelor de transport.

Paradigma din companiile de transport se referă la introducerea tuturor documentelor, după finalizarea cursei, ceea provoacă un decalaj pentru management și îngreunează procesul decizional. ASiS TMS schimbă această paradigmă, aducând toate datele legate de un transport, în timp real. De exemplu, sistemul poate fi integrat cu furnizorii de combustibil și fiecare alimentare este vizibilă în timp real. Diurnele sunt la un click distanță de a se transforma dintr-o fotografie de pe telefonul șoferilor, în date relevante pentru management.

Automatizarea „direct la sursă” a procesului de transport asigură un cadru prielnic pentru luarea deciziilor, rapid și informat, reducând, astfel, timpii pierduți. Ca rezultat, managementul companiei se poate concentra pe obiective strategice.

„Trăim în vremuri în care digitalizarea ne poate ajuta, la fiecare pas, să renunțăm la obiceiurile care consumă inutil timp și care ne permit să ne concentrăm pe obiectivele cu adevărat importante, fie ele profesionale sau personale. De asemenea, tot prin intermediul digitalizării, companiile pot tinde spre a deveni organizații paperless, ajutând, în acest fel, mediul. Aplicația ASiS TMS poate să fie un element revoluționar pentru companiile de transport mărfuri și pentru cele care au flotă de transport integrată. Pentru a supraviețui competiției de pe piață, digitalizarea este soluția”, a concluzionat Cristian Gabriel Pavel, CEO Alfa Software.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.