Fără ambuteiaje la rampă

Fără timpi de așteptare la rampă: acesta este țelul ambițios al cooperării dintre TIMOCOM și Cargoclix. Cele două firme IT doresc să rezolve problema ambuteiajelor de trafic de la intrarea și ieșirea din depozite, prin combinarea datelor telematice și a managementului slot-urilor de timp.

Managementul slot-urilor de timp „SLOT” de la Cargoclix și sistemul de date GPS de la TIMOCOM fac posibil pentru clienți un management flexibil al rampelor. Prin compararea continuă a datelor de poziție cu slot-urile de timp rezervate pentru livrare, firmele din industrie și comerț pot calcula cu precizie „Estimated Time of Arrival” (ETA) și pot verifica dacă autocamionul va ajunge punctual la rampă sau poate fi programat un alt furnizor.

Cum funcționează

  • În practică, transportatorul își face disponibile datele GPS.
  • Acestea sunt comparate în mod regulat cu datele de poziționare ale autocamionului.
  • Operatorului rampei îi va fi trimis timpul de sosire calculat cu precizie. Acesta se poate baza pe timpi reali.
  • Previziunile exacte scurtează timpul de așteptare al conducătorilor auto și, în cazuri ideale, chiar îl elimină.

Reprezentanții Cargoclix sunt de părere că, prin integrarea datelor dinamice, procesele operatorilor rampelor și ale transportatorilor vor deveni semnificativ mai eficiente și mai flexibile. „Timpul de așteptare zero” este, înainte de toate, o problemă de tehnologie.

TIMOCOM este un partener optim pentru Cargoclix: TIMOCOM furnizează datele GPS și Cargoclix asigură, prin SLOT, un management îmbunătățit al slot-urilor de timp. Cantitatea de date nu se modifică, deoarece datele sunt apelate numai pentru calculul ETA.

Împărtășirea în siguranță a datelor pentru o transparență mai mare în lanțul de aprovizionare se va impune în continuare. Telefoanele și e-mail-urile nu vor mai fi necesare, firmele pot planifica mai bine și conducătorii auto vor trebui să aștepte mai puțin. Numeroase firme renumite din toate domeniile folosesc, deja, soluția SLOT.

O problemă acutizată, în ultimii ani

Analizele de piață relevă faptul că timpii de așteptare au devenit, conform celor spuse de conducătorii auto, semnificativ mai lungi în ultimii cinci ani. Ca urmare, ambele părți doresc o soluție: conducătorii auto își doresc procese organizate mai bine, iar operatorii rampelor doresc informații care să fie obligatorii.

Astfel, din noua orientare a TIMOCOM ca Smart Logistics System, face parte și integrarea în rețea a sistemelor, pentru a le oferi clienților informațiile importante la momentul oportun. Iar această soluție dezvoltată în colaborare are potențialul de a deveni un standard, care va ușura munca de zi cu zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.