UPDATE! Aberatiile Statutului de parlamentar: Boldea primeste si in arest indemnizatia de 4.300 lei/luna

Deputatul Daniel Boldea, care va ramane in arest preventiv conform deciziei definitive de miercuri a Completului de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), va primi in continuare indemnizatia de parlamentar, in valoare de 4.300 lei/luna. Pana acum el a beneficiat si de privilegiile colegilor sai din Casa Poporului: de diurna, de suma forfetara si de masina, insa miercuri toate acestea i-au fost taiate de Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Si senatorul Catalin Voicu si-a primit indemnizatia cat a stat in inchisoare – mai bine de un an -, iar aceasta aberatie este abia acum luata in discutie de Comisia juridica –  croita,  dintr-o data, pe modificarea Statutului parlamentarilor.

UPDATE 23 noiembrie 2013: Boldea a fost eliberat după 1 an şi 8 luni de arest preventiv în dosarul fraudei imobiliare. El mai are însă deschis un dosar pe numele său, de data aceasta instrumentat de DNA, în care statul a fost prejudiciat de aproximativ 22 milioane euro.

“Boldea va primi doar indemnizatia de parlamentar, atat si nimic mai mult. Toate celelalte drepturi ii sunt suspendate”, a precizat Daniel Buda (PDL), presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

El a mai spus ca, potrivit actualului Statut al senatorilor si deputatilor, nu poate fi suspendata indemnizatia de parlamentar. “Nu poti sa suspenzi indemnizatia pe actualul Statut. Comisia pentru Statut urmeaza sa ia in discutie aceasta chestiune intr-o sedinta optima si sa propuna modificarea Regulemantului”, a adaugat Daniel Buda.

Voicu, la fel

Buda a spus ca decizia Comisiei in cazul lui Boldea este similara cu cea in cazul lui Voicu, un alt senator arestat in urma cu cativa ani. “Boldea nu va primi suma forfetara, diurna de sedinta, nici masina nimic din ceea ce inseamna o activitate sa presupuna prezenta domniei sale efective in Parlament”, a explicat Buda.

Decizia Comisiei juridice a Camerei privind Cazul Boldea a fost luata in absenta presei, care a fost invitata de presedintele Comisiei sa astepte hotararea pe holul Parlamentului, ca si cand s-ar fi decis cine stie ce secret.

Deputatul galatean Mihai Boldea este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat, el fiind arestat preventiv.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.