ALD Automotive în 2013: O cifră de afaceri de 30 milioane euro şi al 8-lea an consecutiv de creştere

ALD Automotive, unul dintre cei mai experimentați jucători de pe piața de leasing operațional din România, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de aproape 30 milioane de euro şi o flotă de 7.280 de autovehicule, consolidându-și astfel poziția cu o cotă de piață estimată de 17% și înregistrând cel de-al 8-lea an consecutiv de creștere constantă, se arată în comunicatul remis redacţiei.

În ciuda contracției generale a pieței, portofoliul de clienți al ALD Automotive a crescut în 2013 ajungând la 257 de companii active în domenii precum farmaceutice, FMCG, asigurări sau telecom.

Pentru acești clienți ALD Automotive s-a ocupat de managementul a 7 280 de autovehicule, dintre care 84% administrate în leasing operațional și 16% în sistem de management de flotă.

Vânzarea mașinilor uzate prin intermediul platformei de licitații online a ALD Automotive a înregistrat în 2013 un moment cheie, când maşina uzată cu numărul 4 000 a fost vândută prin ALD Carmarket.

Licitațiile online au rămas de-a lungul anului 2013 principalul canal de vânzare: din totalul de 1.332 mașini second hand vândute anul trecut, 92% au fost achiziții online. Un nou maximum a fost înregistrat în ceea ce privește numărul de cumpărători străini, care a ajuns la 20% din totalul vânzărilor în 2013.

La nivel internaţional, Grupul ALD Automotive a depăşit în 2013 pragul simbolic de un milion de autovehicule aflate în utilizare, cu o flotă de 1 008 840 autovehicule administrate la data de 31 decembrie şi o creştere anuală de 5,6%.

În 2014 ALD Automotive va rămâne aproape de clienții săi și va oferi soluții personalizate de optimizare a TCO (Costul Total de Proprietate), precum și planuri de reducere a costurilor. Compania estimează creșterea flotei operate cu 1 000 de vehicule până la finalul anului și plănuiește introducerea unor noi servicii pentru clienți, precum și dezvoltarea aplicației mobile ALD mobile, recent introdusă pe piață.

Grupul ALD Automotive

ALD Automotive este lider pe piețele de leasing operațional full service și management de flotă. Cu o prezenţă geografică fără precedent, expertiză aprofundată în diferitele domenii în care activează, o abordare inovativă și o recunoscută calitate a serviciilor, Grupul ALD Automotive este un jucător important pe piața internațională, cu poziții puternice confirmate de-a lungul timpului: locul 2 în Europa și locul 3 în întreaga lume.

ALD Automotive în România

Operaţională în România din 2005, ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale şi a Grupului ALD Automotive. Compania oferă leasing operaţional full service asigurând finanţarea şi o gamă completă de servicii de administrare pentru flotele de autovehicule. ALD Automotive este certificată SRAC pentru standardele ISO 9001:2008 şi ISO 14001:2005.

Société Générale www.societegenerale.com

Société Générale este unul dintre cele mai importante grupuri europene de servicii financiare. Sprijinindu-se pe un model diversificat de bancă universală, Grupul îmbină soliditatea sa financiară şi strategia de creştere durabilă cu ambiţia de a fi banca

de referinţă pentru calitatea relaţiilor cu clienţii, recunoscută pe toate pieţele pe care activează, aproape de clienţii săi, aleasă pentru calitatea şi angajamentul echipelor sale.

Société Générale joacă un rol important în economie de 150 de ani. Cu mai mult de 154 000 de colaboratori care lucrează în 76 de ţări îi servesc în fiecare zi pe cei 32 de milioane de clienţi ai grupului din întreaga lume. Echipele Société Générale acordă

consiliere şi servicii clienţilor persoane fizice, companiilor şi comunităţilor pe trei linii principale de activitate:

  • Banca de retail în Franţa, sub mărcile Société Générale, Crédit du Nord şi Boursorama, ce oferă o gamă completă de servicii financiare multicanal dezvoltate cu cele mai performante inovaţii digitale;
  • Banca internaţională de retail, servicii financiare şi asigurări prezentă în economiile emergente şi în activităţile specializate cele mai importante;
  • Banca clienţilor corporativi şi de investiţii, administrări de active, private banking şi servicii pentru investitori, cu expertiză recunoscută, clasificări în topuri internaţionale şi soluţii integrate.

Société Générale este inclusă în componenţa indicilor de dezvoltare durabilă FSE4Good şi ASPI.

ALD Automotive www.aldautomotive.com

ALD Automotive este filiala specializată în leasing operaţional şi administrarea flotelor de autovehicule a Grupului

Société Générale. ALD Automotive este unul dintre cei mai mari furnizori din Europa şi o companie de referinţă pe piaţa sa:

  • operează în 37 de ţări
  • are 4 500 de angajaţi
  • administrează peste 1 008 840 de autovehicule (31 decembrie 2013)

Combinând profesionalismul şi calitatea serviciilor, ALD Automotive oferă companiilor soluţii integrate cu valoare adaugată atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.