Aproape 100.000 de bugetari primesc peste 1.000 euro/luna

Numarul bugetarilor care cumuleaza din diferite surse venituri lunare de peste 1.000 euro se ridica la aproximativ 97.000 de persoane, conform datelor centralizate de Ministerul Finantelor in procesul de analiza a taxei de solidaritate, a anuntat, joi, premierul Victor Ponta. Lui nu i se pare ca acestia primesc “o suma uriasa”, astfel ca ar vrea sa-i mai taxeze cu 16%. S-a lovit insa de opozitia celui mai apropiat om al sau din USL, Crin Antonescu, iar Ponta admite ca nu s-au consultat. Pana la urma, impozitarea suplimentara se va dovedi o promisiune electorala si atat.

“Nu cred ca 1.000 de euro este o suma uriasa, dar iti asigura un trai decent. Pe langa ei sunt 1,2 milioane de bugetari si 6 milioane de pensionari care au venituri mult mai mici. Trebuie sa existe o posibilitate sa indrepti aceste lucruri. Argumentul de a incerca sa reducem in zona bugetara acest tip de venituri absolut anormale este in special pentru cei din Hidroelectrica, Rovinari, Turceni”, a spus Ponta, la Realitatea TV.

In urma cu doua zile, seful Executivului anunta ca analizeaza impozitarea suplimentara, cu 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar.

A doua zi, Dan Radu Rusanu a fost primul care s-a declar oponentul taxei de solidaritate, dar si Crin Antonescu a sarit ca ars: “Taxa asta de solidaritate e totusi o formula care excede intelegerea noastra pe formula fiscala si din punctul asta de vedere, daca nu sunt argumente foarte concrete, eu, unul, nu sustin o asemenea masura. Eu nu o vad bine, in sensul ca nu cred ca este o solutie. Nu am crezut niciodata ca marirea unor impozite este de natura sa rezolve ceva”, a spus copresedintele USL, aratandu-se nemultumit ca in interiorul Uniunii nu s-au purtat discutii privind o impozitare suplimentara.

Vineri insa, presedintele Crin Antonescu s-a intors si a declarat ca va sustine taxa de solidaritate propusa de Victor Ponta, insistand ca pe aceasta tema nu exista niciun conflict in cadrul USL “chiar daca unii sunt suparati din aceasta cauza, iar altii chiar indignati”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.