Atacurile la adresa CCR, “incompatibile cu exercitiul democratic”

Curtea Constitutionala a Romaniei isi manifesta ingrijorarea cu privire la atacurile la adresa institutiei si a judecatorilor CCR facute de Guvern si alte autoritati publice, catalogandu-le drept “incompatibile cu exercitiul democratic”, se arata intr-un comunicat de presa remis joi din partea institutiei.

“Amenintarile cu revocarea si orice alt fel de presiuni politice din partea Guvernului pot impieta in mod grav asupra activitatii judecatorilor si a Curtii Constitutionale in ansamblul sau. Curtea Constitutionala reitereaza rolul sau de garant al Constitutiei, fundamental intr-o ordine democratica”, se arata in documentul CCR.

Amintim ca premierul Victor Ponta si ministrul Justitiei, Titus Corlatean, au atacat miercuri Curtea Constitutionala, dupa ce institutia a decis ca presedintele reprezinta tara la Consiliul European, ca Legea votului uninominal pur este neconstitutionala si ca modificarea Legii Educatiei contavine, de asemenea, Constitutiei.

Victor Ponta i-a acuzat pe judecatorii CCR ca “indeplinesc ordinele lui Basescu” si ca “in cadrul CCR, presedintele Traian Basescu a numit niste oameni care intotdeauna i-au indeplinit dorintele.”

La randul sau, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a declarat miercuri seara la Romania TV ca Augustin Zegrean si Iulia Motoc, judecatori la CCR, ar fi incompatibili. La putin timp, Agentia Nationala de Integritate a infirmat aceasta acuzatie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.