Austria va introduce controale şi la graniţa cu Italia, Slovenia şi Slovacia

1

După verificările introduse luni la graniţa cu Ungaria pe fondul crizei migranţilor, Austria intenţionează să impună măsuri temporare de control şi la frontierele cu Italia, Slovenia şi Slovacia, informează agenţia APA.

Ministerul austriac de Interne a informat ieri Comisia Europeană, printr-o scrisoare, că a introdus începând de luni, 14 septembrie, controale temporare la frontiera cu Ungaria, în contextul crizei imigranţilor.

Guvernul de la Viena intenţionează să ia măsuri similare la celelalte graniţe – cu Italia, Slovenia şi Slovacia -, la doar câteva zile după ce Germania a reintrodus controalele la frontiera cu Austria (în 13 septembrie).

Armata austriacă a mobilizat aproximativ 2.200 de militari pentru ajutarea Poliţiei de frontieră, pe fondul afluxului de imigranţi, potrivit Guvernului de la Viena.

Amintim că Ungaria a sigilat ieri frontiera cu Serbia şi a anunţat că va construi un gard de sârmă ghimpată, dublat de un zid metalic, şi la graniţa cu România, în prelungirea celui cu Serbia.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.