Axis Open Day 2015 Tehnologie pentru securitate si performanta

axis-open-day-2015-tehnologie-pentru-securitate-si-performantaAxis Communications, lider mondial in dezvoltarea de camere video de supraveghere, a organizat, la jumatatea lunii mai, Axis Romania Open Day 2015. Evenimentul a avut loc in Bucuresti si a reunit reprezentanti ai celor mai importanti integratori si reselleri de sisteme de supraveghere.

Romania Open Day 2015 este primul eveniment de aceasta anvergura organizat de catre Axis in Romania, prilej de a prezenta cele mai noi tehnologii si produse dedicate supravegherii video de retea. Camerele Axis acopera o gama larga de necesitati, in portofoliul companiei aflandu-se atat modele dedicate supravegherii de exterior, in conditii climatice severe, cat si modele ce permit o supraveghere discreta. Camerele ofera un numar ridicat de capabilitati, precum HDTV, wide dynamic range, sensor infrarosu, si integreaza tehnologii precum Lightfinder, care permite utilizatorilor sa monitorizeze chiar si in cele mai dificile conditii de iluminare. Dar nu numai atat. Prin intermediul solutiilor oferite de catre Axis, un operator logistic sau un retailer isi poate eficientiza activitatea si poate obtine informatii utile inclusiv pentru activitatile de marketing si vanzari.

Solutii pentru orice necesitate

Cererea pentru solutii de supraveghere video performante a crescut semnificativ in Romania pentru toate verticalele de business pentru care Axis dezvolta solutii: retail, transport, banci, supraveghere stradala, industrie, educatie, infrastructura si sector public”, a declarat Bogdan Gavril, reprezentant Axis Romania. In cadrul evenimentului, Bogdan Gavril a demonstrat atat capabilitatile camerelor Axis, cat si functionalitatile celor mai noi si performante tehnologii, precum Axis Zipstream. „Beneficiul major al noii tehnologii Axis Zipstream este ca reduce capacitatea de stocare si latimea de banda necesare aplicatiilor de supraveghere video cu peste 50%. Tehnologia este perfect compatibila cu standardele de compresie H.264 si poate fi folosita cu cele mai noi camere Axis si cu aplicatii software de video management fara investitii suplimentare”, a completat Bogdan Gavril. Tehnologia Axis Zipstream analizeaza si optimizeaza transmisia de la camerele de retea in timp real. Scenele care contin detalii interesante sunt inregistrate la o calitate si rezolutie maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a face posibila reducerea necesarului de latime de banda si stocare.

Detalii… logistice

In acest context, unul dintre domeniile in care detaliile prezinta o importanta deosebita este cel logistic. Cele mai mari dificultati apar in momentul in care se ivesc reclamatii in privinta unui colet care a fost avariat sau pierdut, situatie in care trebuie sa se depisteze exact ce s-a intamplat. Solutia clasica este gandita tot cu implicarea unui sistem de supraveghere, insa apare dificultatea inspectarii unui continut video foarte mare, procesul devenind unul de durata. „Axis, impreuna cu partenerii ADP (Application Development Partners), au construit solutii care sa poata oferi un continut video specific domeniului logistic si sa diminueze intervalul de cautare”, spune Bogdan Gavril. Pentru depozite, Axis a dezvoltat produse care ofera atat o perspectiva globala, cat si de detaliu. Este vorba despre o camera care reuneste cinci senzori de imagine intr-un singur produs. In momentul in care apare un eveniment sau operatorul este interesat de o anumita zona, poate primi informatia de care are nevoie cu un simplu click. Fluxul prin care trec coletele poate fi inregistrat si monitorizat in detaliu, prin intermediul unei platforme software dezvoltata de catre un partener Axis, ce ofera informatii meta-data, care sunt adaugate continutului video. Orice fel de eveniment este cautat in baza de date, pe baza unor identificatori, cum ar fi codul de pe colet sau informatia care a fost scanata cu cititorul de cod de bare, si poate fi regasit in cateva secunde pe platforma WMS. Astfel, orice eventuala problema este identificata rapid, dar nu numai atat. Sistemul permite analiza tuturor componentelor, de la resursele umane, la folosirea utilajelor, ceea ce conduce la un grad mai mare de eficientizare a activitatii.

Nu numai la interior…

Dar in momentul in care vorbim despre activitatile logistice, trebuie sa ne preocupe si ce se intampla in exteriorul cladirii. Spre exemplu, una dintre cele mai expuse zone este parcarea. „Pentru aceasta, promovam mult sistemele de supraveghere care includ atat camere conventionale, cat si camere termice – modele ce nu sunt dependente de lumina. Camerele cu termoviziune asigura o paza perimetrala eficienta, oferind un nivel de detectie avansat. O alta functionalitate este posibilitatea instalarii de aplicatii inteligente in camera. Aici ma refer, de exemplu, la modulul de „crossline detection”, care creeaza un gard virtual; in momentul in care cineva il traverseaza, camera genereaza o alarma in mod automat”, explica Bogdan Gavril. De asemenea, reprezentantul Axis adauga faptul ca nici camioanele nu au fost uitate: sunt disponibile solutii de supraveghere cu camere frontale, laterale si posterioare, pentru un grad inalt de securitate a transporturilor.

Instrumente de marketing

Dupa cum am amintit, un alt domeniu important vizat de catre Axis este cel al retailerilor. „Pentru noi cel mai mult conteaza necesitatile clientului, care sunt problemele cu care se confrunta si ce solutie i se potriveste”, ne-a declarat Aleksey Mayorov, Business Development Manager Retail Sector Axis Communications, cu ocazia evenimentului din Bucuresti. Camerele de supraveghere Axis pot fi folosite atat pentru utilizarile clasice, cum ar fi surprinderea hotilor sau diminuarea pagubelor, dar, de asemenea, si pentru actiuni precum numararea persoanelor care sunt interesate de unele zone, maparea zonelor de interes, analiza comportamentului clientilor. Aceste informatii sunt esentiale diferitelor departamente, cum ar fi cel de marketing, de vanzari sau cel operational. Datele se colecteaza automat si pot fi trimise sub forma unor rapoarte. Clientul poate primi aceste informatii in timp real sau cu regularitatea dorita (pe ora, pe zi, pe saptamana etc) si poate realiza comparatii. „Recent, clientii au inceput sa solicite din ce in ce mai mult aceste servicii. Este un trend crescator in domeniul retail-ului. Oamenii au inceput sa inteleaga, printre altele, cum pot sa isi calculeze amortizarea investitiei prin intermediul acestui sistem. De exemplu, unii dintre ei, cu elementele analitice instalate, si-au crescut vanzarile cu 20% intr-o singura luna. Am avut un caz in care, pe baza informatiilor din sistem, clientii au rearanjat pozitia rafturilor din magazin, pentru un flux mai bun de cumparatori si o vizibilitate mai buna asupra marfii”, a concluzionat Aleksey Mayorov.

Tehnologia Axis Zipstream analizeaza si optimizeaza transmisia de la camerele de retea in timp real. Scenele care contin detalii interesante sunt inregistrate la o calitate si rezolutie maxime, imaginile de fundal si elementele statice au un grad de compresie ridicat, ceea ce conduce la o reducere a necesarului de date stocate cu 50%.

Axis a dezvoltat o camera cu cinci senzori de imagine care monitorizeaza suprafete de pana la 20.000 mp. Avantajul este ca ai atat o perspectiva globala, cat si imagini detaliate din zonele de interes.

Raluca MIHAILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.