Camera Deputatilor va posta pe site initiativele legislative

Textele integrale ale initiativelor legislative depuse la Camera vor fi postate in curand pe site-ul institutiei, astfel incat persoanele interesate sa isi poata preciza punctele de vedere in cursul dezbaterii publice, se arata intr-un comunicat al IPP, care citeaza un memorandum intern al Camerei. Persoanele fizice sau juridice interesate sa isi promoveze punctele de vedere in cadrul procesului deliberativ vor avea, astfel, in curand posibilitatea sa le prezinte on line Camerei Deputatilor, nemaifiind conditionate de prezenta fizica in cladirea Parlamentului.

“Potrivit unui Memorandum Intern aprobat in aceasta saptamana de catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, intr-o sectiune explicit dedicata consultarii publice, din cadrul paginii web, se va afisa in curand textul integral al fiecarei initiative inregistrate la Camera urmand ca, intr-un interval de pana la 30 de zile, toti cei interesati sa isi prezinte punctele de vedere”, informeaza Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Legea 52 privind transparenta decizionala se aplica, astfel, in Parlamentului Romaniei, anunta IPP, precizand ca acest lucru se va produce la cateva luni dupa succesul de la nivelul Senatului Romaniei. Institutul a reusit sa convinga Camera Deputatilor sa inaugureze, in cadrul site-ului propriu, o facilitate dedicata consultarii publice asupra propunerilor legislative cu care Camera este prima sesizata.

“Ambele Camere implementand in prezent practica dezbaterii publice a proiectelor initiate, extind, de facto, prevederile Legii 52/2003, legea transparentei decizionale asupra singurei institutii ce nu era sub incidenta acestei importante legi”, precizeaza IPP intr-un comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.