Caravana Continental

Continental a organizat un tur european, pentru a prezenta cele mai noi modele de anvelope, iar accentul s-a pus, asa cum era de asteptat, pe reducerea costurilor. Asigura o anvelopa premium costuri totale mai mici? Continental crede ca da si, in plus, este gata sa o dovedeasca prin calcule precise.

Prezentarile au avut loc intr-un camion special amenajat, menit sa asigure o informare cat mai facila celor prezenti. Road show-ul a acoperit peste 20 de tari, fiind realizate peste 50 de opriri. A debutat in luna aprilie a acestui an si a ajuns si in Bucuresti la inceputul lunii octombrie. Practic, acest tur a pornit la scurt timp dupa terminarea celui din 2008. Anul trecut, anvelopa HTR 2 pentru remorca a fost prezentata in cadrul unei caravane care a acoperit 23.000 km. Acest produs a primit intre timp si cateva premii.

Modele noi, mai economice

Noile modele de anvelope R si L pentru camion, apartinand seriei 2, au fost prezentate cu ajutorul mai multor terminale, nelipsind rezultatele obtinute cu ocazia testelor. Modelul R este recomandat pentru vehiculele ce parcurg sub 80.000 km pe an, utilizand in general drumuri regionale. Pentru vehiculele ce parcurg distante mai lungi (peste 120.000 km anual) este recomandat modelul L. Produsele R asigura o crestere cu pana la 20% a distantei totale parcurse pentru toate puntile. Rezistenta la rulare este imbunatatita cu pana la 5%. Din familia R fac parte mai multe modele, cu diferite dimensiuni: HSR2 – pentru puntea directoare, HDR2 – pentru puntea motoare, HTR2 – pentru semiremorca. Produsele L asigura o crestere a distantei totale parcurse de pana la 25% si 5% scaderea rezistentei la rulare, pentru toate puntile. Modele disponibile: HSL2 – pentru puntea directoare, HDL2 – pentru puntea motoare, HTL1 – pentru semiremorca.

În timpul prezentarilor, au fost explicate in detaliu avantajele noilor modele de anvelope, printre care amintim imbunatatirea sigurantei, cresterea numarului de km pe care il pot parcurge, imbunatatirea rezistentei la rulare si, astfel, reducerea consumului de carburant. De asemenea, a fost prezentata noua tehnologie folosita la carcasa anvelopei. Socurile sunt absorbite mai bine asigurandu-se o rulare mai stabila si un sofat mai sigur. Toate anvelopele dispun de sistemul Air-Keep, lansat odata cu HTR 2. Acest sistem asigura mentinerea presiunii in anvelopa la un nivel constant cu pana la 50% mai mult timp decat inainte.

Calculatorul costurilor

O noutate o reprezinta si ContiCostCalculator, care ajuta la calcularea costurilor legate de anvelope. Acest sistem de calcul ia in considerare costurile de achizitie si cele de operare pentru anvelopele vehiculelor comerciale. Baza de date a sistemului acopera cele mai importante marci de anvelope si ajuta la calcularea costurilor de utilizare ale camionului. Astfel, transportatorii pot compara propriile costuri cu cele pe care le-ar inregistra daca ar folosi alte anvelope. Aplicatia ia in considerare costul pe km si consumul de carburant, dar si veniturile suplimentare asigurate de o masa utila superioara, garantata de anvelopele cu greutate redusa. Tot cu ocazia road-show-ului, au fost prezentate si numeroase servicii pentru anvelope. Cu o cifra de afaceri de 24 miliarde euro pentru 2008, Continental Corporation este unul dintre cei mai mari furnizor din lume pentru industria auto. Printre componentele produse, se numara sisteme de franare, sisteme si componente pentru sasiuri, instrumente, solutii informatice, electronica, anvelope etc. Compania are la ora actuala aproximativ 133.000 de angajati, in aproape 190 de centre, in 35 de tari.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.