CCR dezbate in 27 iunie sesizarea lui Basescu impotriva modificarii Legii Educatiei

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) va discuta pe 27 iunie sesizarea de neconstitutionalitate formulata de presedintele Traian Basescu asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale (LEN).

Amintim ca, in 25 mai, Traian Basescu a transmis sesizarea catre CCR, prin care afirma ca, in forma trimisa spre promulgare, exista prevederea potrivit careia patrimoniul institutiilor de invatamant superior particulare si confesionale particulare este proprietatea privata a fondatorilor si nu a persoanei juridice.

Alta modificare operata de Senat – for decizional – in Legea 1/2011, la propunerea a doi parlamentari PDL trecuti la PSD inaintea motiunii de cenzura in urma carea a cazut Guvernul Ungureanu, prevede prelungirea sederii la catedra a profesorilor universitari iesiti la pensie.

Aceasta noua prevedere inclusa in LEN nu a fost atacata insa de seful statului la Curtea Constitutionala, dar nu poate intra in vigoare pana la o decizie finala a CCR asupra constitutionalitatii modificarii Legii 1/2011.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.