Ceaţă de nu vezi la 50 de metri pe A2, între Drajna şi Constanţa. Vizibilitate redusă şi pe drumurile din 10 judeţe

Traficul rutier este îngreunat, vineri seară, de ceaţa densă de pe autostrada A2, între Drajna şi Constanţa, unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, informează Centrul Infotrafic al IGPR. Ceaţa s-a lăsat şi pe drumurile naţionale şi europene din 10 judeţe, iar meteorologii spun că va persista până la ora 2.00,însă ddimineţa va apărea din nou.

În judeţele Tulcea, Constanţa, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Suceava, Vrancea şi Galaţi, vizibilitatea este redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Avertizarea nowcasting emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă de vineri, ora 19.30, până sâmbătă, ora 02.00, în judeţele Tulcea şi Constanţa, inclusiv pe autostrada A2, şi până la ora 01.00 în judeţele Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Suceava, Vrancea şi Galaţi, inclusiv pe drumul european E85. De asemenea, în aceste zone se înregistrează burniţă.

Ceaţa impune, din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare, avertizează poliţiştii rutieri. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.